آیین همکاری صنعت و دانشگاه با امضای توافقنامه جامع علمی- پژوهشی و حمایت از پایاننامههای ارشد و رسالههای دکتری بین شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان و دانشگاه فردوسی مشهد، ظهر روز یکشنبه ۷ مردادماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، دکتر باغگلی، معاون برنامهریزی و توسعه منابع، دکتر حسین بذرافشان مقدم، مدیر همکاریهای علمی بینالمللی و حوزه ریاست، دکتر رضوی، معاون پژوهش و فناوری، دکتر مهدی پناهی، مدیر ارتباط با صنعت و جامعه، جمعی از رؤسای دانشکدهها، اعضای هیئت علمی، تشکلها، دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد و کارکنان این مجتمع صنعتی برگزار شد.
دکتر میرزائی در این آیین، با اشاره به پردیس مشترک پارک علم و فناوری خراسان و شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان گفت: با ایجاد این پردیس، یک گفتمان ایجاد شد که موجب ورود تعداد زیادی از شرکتهای فناور و دانشبنیان حوزهی صنایع معدنی گردید.
دکتر میرزائی شهرابی افزود: یکی از اهداف مهم ما این است که بتوانیم علاوه بر مرتفع کردن نیازهای کلان معدنی و کشاورزی استان از سایر استانها نیز پروژه بپذیریم.
وی خطاب به مدیران و پرسنل مجتمع فولاد سنگان تصریح کرد: ما با تمام قوا و پتانسیل در کنار شما هستیم و نیروهای ما در دانشگاه علاقهمند به همکاری در راستای زیستبوم شرق کشور به رهبری دانشگاه فردوسی مشهد هستند.
در ادامه این نشست مدیرعامل مجتمع فولاد سنگان با اشاره به اینکه در دهه گذشته رشد چشمگیری در حوزه نوآوری داشتیم، اذعان کرد: در سال ۱۴۰۱ در حوزه پژوهش تنها ۲ درصد از پژوهشها تقاضامحور بوده است اما آنچه باید منجر به بهرهوری شود، پژوهشهای کاربردی است تا بتوان در صنایع استفاده کرد.
دکتر علی امرایی افزود: ما در این مجموعه زمینههای فعالیت متعددی برای همکاری با دانشگاهها داریم و محققین و دانشگاهیان باید حضور فیزیکی بیشتری در صنعت داشته باشند.
وی اضافه کرد: حضور و مطالعه میدانی، هم دید متفاوت به اساتید و محقق میدهد و هم میتواند منجر به باز شدن گرههای دیگر در این حوزه شود.
دکتر امرایی مجهزشدن صنایع به هوش مصنوعی و تکنولوژی را یکی از ملزومات این بخش دانست و گفت: ما برای پژوهشهایی که مشکلات صنعت را حل کند در مقطع ارشد تا ۸۰ میلیون و در مقطع دکتری تا سقف ۱۳۰ میلیون تومان حمایت میکنیم.
گفتنی است در ادامه این مراسم، دانشگاهیان از فرآیند تولید این مجتمع بازدید کردند و ۵ توافقنامه همکاری بین دانشگاه فردوسی مشهد و شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان منعقد شد.
از عناوین این توافقنامهها میتوان به بهبود استحکام گندله آهن از طریق ایجاد و همافزایی بین بنتونیت استفاده شده و بایندرهای جدید، بررسی عناصر استراتژیک همراه آهن و مدل کانهزایی آنها در باطلههای شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، حذف گوگرد از خروجی استک گندلهسازی و استانداردسازی پارامترهای بنتونیت خام جهت استفاده در فرآیند گندلهسازی به منظور بهبود استحکام گندله اشاره کرد.