نخستین نشست پرسش و پاسخ دانشجویان و تشکلهای دانشجویی با دکتر غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، روز چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
در ابتدای این برنامه، دکتر مظفری، استاندار خراسان رضوی به همراه دکتر عبدالرضا جوان جعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، جهت تجدید پیمان با آرمانهای امام و شهدا، در محل مزار شهدای گمنام دانشگاه حضور پیدا کردند و پس از آن در برنامه اصلی که عبارت بود از جلسه پرسش و پاسخ با تشکلهای دانشجویی حاضر شدند.
در ادامه، برنامه نشست با دانشجویان و تشکلهای دانشجویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مشهد برگزار گردید که دانشجویان در آن به بیان برخی از مسائل و مشکلات مراکز آموزش عالی و دیگر مسائل کشوری پرداختند و پرسشها و دغدغههای خود را در حضور استاندار خراسان رضوی مطرح کردند. در نشست مذکور، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد و برخی دیگر از مدیران دانشگاه نیز حضور داشتند.
از جمله دغدغههای دانشجویان و مسئولان تشکلهای دانشجویی، اصلاح ناکارآمدیهای نظام آموزش و پرورش، توجه به فعالیتهای دانشجویی، رفع محدودیتهای فعالیت فرهنگی دانشجویان، توجه ویژه بر توسعهی اقتصادی، حل مسائل رفاهی دانشجویان خوابگاهی، حل مسائل افزایش قیمت کالا و معضل فقر، ایجاد شبکهی منسجم با دانشجوها توسط دولت و کمک به رشد فرهنگی کشور، رفع مشکلات دانشگاههای غیر انتفاعی و تنظیم بودجهی دولتی برای این دانشگاهها و رفع فیلترینگ بود.
دکتر مظفری در پاسخ به پرسشها اظهار کرد: ویژگی یک دانشجو، مطالبهگری و حقطلبی است.
وی افزود: فضای دانشگاهی باید فضایی آزاد و راحت باشد تا دانشجویان بتوانند مسائل خود را حل کنند. دانشجویان و دانشگاهیان بهتر از هر کسی میتوانند مسائل فرهنگی و علمی خود را حل کنند.
استاندار خراسان رضوی گفت: ما امید داریم، بسیاری از مسائل استانی و کشوری را با نظرات و مطالبهگریهای دانشجویان کشور برطرف کرده و از تمام ظرفیتهای کشور در این مسیر استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با حذف نیروهای فکری و توانمند کشور نمیتوانیم کاری از پیش ببریم. پنجاه درصد جمعیت کشور که بیشتر قشر جوان بودند، به هر دلیل وارد انتخابات ۱۴۰۳ نشدند و این مسئلهای است که نیاز به تأمل دارد.
وی افزود: باید در نظام کشور بازنگری صورت گیرد و دانشگاه را به مؤثرترین کانون برای پیشرفت و توسعهی کشور تبدیل کنیم. باید در دانشگاه کرسیهای آزاداندیشی شکل بگیرد و ظرفیت گفتوگو را بالا ببریم و ما مسئولان نیز تحمل شنیدن گفتهها و مطالبات نسل جوان را داشته باشیم.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: دانشجویان باید بتوانند تمام حرفهای سیاسی خود را در داخل فضای دانشگاهی مطرح کنند و نباید جلوی سیاسی شدن مراکز دانشگاهی را بگیریم.
وی ادامه داد: استان خراسان رضوی، ظرفیتهای بالایی دارد و البته با مشکلات خاصی روبهرو است. بحث آب در مشهد و در کشور بسیار مهم است.
وی ادامه داد: از شما نخبگان دانشگاهی خواستارم، هر ایده و فکری که برای مدیریت الگوی مصرفی آب تا تولید آن به ذهنتان میرسد، مطرح کنید. شرق کشور، ذخایر و معادن بسیاری دارد و برعکس، محرومترین منطقه است. سی درصد معادن سنگ آهن کشور را در خراسان داریم و باید زنجیرهی تولید فولاد در خراسان باشد.
مظفری اظهار کرد: سرمایهی اصلی کشور که میتواند ما را نجات دهد، سرمایهی انسانی ما و در واقع شما دانشجویان هستید. ما در تلاش هستیم تا شوراهای مشورتی دانشجویی با ۲۵ عضو به نمایندگی تمام دانشجویان تشکیل دهیم تا این فضا، اتاق فکری برای اتصال دانشجویان و دولت باشد.
وی ادامه داد: ما در استانداری، بهترین سالن را برای این موضوع اختصاص دادیم و به عنوان یک ضرورت به این موضوع مینگریم.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بنده خواستار برگزاری این نشستها و ایجاد فضایی صمیمی بین دانشجویان و مسئولان کشوری هستم تا با توفیق الهی و استفاده از نیروهای جوان این مملکت، بتوانیم به بسیاری از مسائل کشور رسیدگی کنیم و در جلسات پیشرو نیز در خدمت شما باشیم.
در انتهای این برنامه، استاندار خراسان رضوی ضمن بازدید از برخی بخشهای دانشگاه، به صورت مستقیم با دانشجویان به گفتگو پرداخت.