نشست شورای هماهنگی و برنامهریزی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پارکهای علم و فناوری منطقه 9 کشور، با حضور دکتر صالحی، معاون پژوهشی وزارت عتف، دکتر اردوخانی، مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت عتف، دکتر جوان جعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر باقری، مشاور معاون سیاستگذاری و توسعه، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، دکتر رجبی مشهدی، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه و معاونین پژوهش و فناوری دانشگاهها و مراکز آموزشی منطقه 9، روز سهشنبه 18 دیماه 1403 در سالن شورای ساختمان آموزش دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
دکتر جوان جعفری با ابراز خرسندی از برگزاری نشست مناطق گفت: نشست شورای هماهنگی معاونین پژوهش و فناوری منطقه 9 میتواند فراهمکننده زمینه مشارکت و تعامل فعال مؤسسهها در تصمیمسازیهای مربوط به فعالیتهای پژوهش و فناوری باشد.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد ارتباط منظم و منسجم و تعامل روزافزون بین دانشگاهها را امری مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: ایجاد شبکه منطقهای به منظور بررسی مسائل و مشکلات، فرصتی جهت همافزایی و انتقال تجارب پژوهش و فناوری افراد فراهم میآورد.
دکتر رجبی مشهدی با بیان خیر مقدم به مدعوین، برگزاری چنین نشستهایی را برای هدفمندسازی پژوهش و فناوری منطقهای با توجه به نیازهای پژوهش و فناوری مهم ارزیابی کرد.
در ادامه دکتر صالحی با بیان اینکه رویکرد افزایش تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در سطح بینالمللی، راهکار حفظ جایگاه جهانی و اثربخشی فرهنگی است، گفت: کسب رتبه چهاردهم در پایان برنامه هفتم توسعه از نظر کمیت تولید علم به استناد پایگاههای معتبر بینالمللی از اهداف معاونت پژوهشی وزارت علوم میباشد.
وی با بیان اینکه رتبه ایران در چاپ اسناد علمی در جهان در سال 2023 در وضعیت مناسبی قرار دارد، اظهار کرد: در خصوص پروژه مرجعیت علمی تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول 25 سال 101 نشریه بوده است، در حالیکه 83 نشریه در سه سال اخیر در پایگاه علمی اسکوپوس نمایه شدهاند و روند رو به رشدی در این حوزه مشاهده میشود.
معاون پژوهشی وزارت عتف در پایان با تأکید بر حمایت ویژه از انتشار مقالات بینالمللی و نمایهسازی نشریات در حوزه علوم انسانی و اجتماعی یادآور شد: اتفاقی که در حوزه علوم مهندسی و علوم پایه افتاده است و مقالات بینالمللی با ضریب تأثیر بالا منتشر میشوند، باید به صورت تدریجی و با در نظر گرفتن امتیازات بیشتر در حوزه علوم انسانی و اجتماعی نیز اتفاق بیفتد.
در ادامه معاونین پژوهش و فناوری دانشگاههای منطقه 9 مسائل و مشکلات خود را در زمینه پژوهش و فناوری مطرح کردند و دکتر صالحی و هیئت همراه به ابهامات موجود پاسخ دادند.