برنامه های هفته پدافند غیرعامل در گفتگو با دکتر انصاری معاون دانشگاه

باتوجه به فرارسیدن هفته پدافند غیرعامل دکتر انصاری معاون اداری و مالی دانشگاه توضیحاتی درخصوص برنامه های دانشگاه فردوسی مشهد به مناسبت این ایام داده است که در زیر می خوانید:

پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات نرم افزاری و سخت افزاری دفاعی غیرمسلحانه گفته می شود که موجب ارتقاء و افزایش سطح پایداری استفاده از زیرساخت ها، افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقاء پایداری امنیت سازمانی و ملی و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدید و اقدامات خرابکارانه می شود.

شناسایی تهدیدها و اولویت بندی آن ها، شناختن نقاط آسیب پذیر و اقدام برای کاهش آن ها از اصول پدافند غیرعامل است.

هدف اصلی موضوع پدافند غیرعامل کاهش آسیب پذیری و مخاطرات در مواقع بروز بحران می باشد، لذا در دانشگاه فردوسی مشهد می‌توان افزایش سطح سلامت جسمانی و روانی منابع انسانی، امنیت بهره برداری پایدار از زیرساخت ها و نهایتاً کاهش تهدیدات و مخاطرات را از اهداف بلند مدت پدافند غیرعامل دانست. بدیهی است این امر خود می تواند تا حدی موجب کاهش هزینه های راهبری دانشگاه بزرگ فردوسی مشهد با حدود 30 هزار دانشجو، عضو هیات علمی و کارمند و سطح 300 هکتاری پردیس شود.

لازم به توضیح است رئوس رویکردهای پدافند غیرعامل در دانشگاه فردوسی مشهد عبارت است از:

1.  پدافند غیر عامل عمومی
  2.  پدافند سایبری
  3.  پدافند پرتویی
  4.  پدافند شیمیایی
  5.  پدافند زیستی
  6.  پدافند کالبدی یا فنی
  7.  پدافند اقتصادی
  8.  پدافند مردم محور

طبق دستور العمل "تشکیل کمیته پدافند غیر عامل در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک های علم و فناوری و موسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری" که به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ابلاغ گردید، مسئولیت تشکیل دبیرخانه کمیته پدافند غیر عامل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی از اسفند ماه سال 1399 به معاونت اداری و مالی دانشگاه ها واگذار گردید که در همین راستا این معاونت پس از ابلاغ مذکور و تعیین ترکیب اعضا، جلسات کمیته پدافند غیر عامل به طور منظم تشکیل و اقدامات مربوط به سیاست گذاری، برنامه ریزی و عملیات میدانی را در دستور کار خود قرار داده است. امید است این فعالیت ها در راستای دیگر اقدامات عملیاتی و راهبری زیرساخت های دانشگاه از جمله توسعه سامانه پردیس هوشمند، امنیت پایدارتری را برای مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد به ارمغان آورد.

برنامه ریزی و اقدامات دانشگاه در هفته پدافند غیر عامل

هفته پدافند غیر عامل به منظور یادآوری اهداف، راهبردها و برنامه های سازمان پدافند غیر عامل کشور همه ساله درآبان ماه برگزار می گردد که به همین مناسبت ستاد نکوداشت پدافند غیرعامل دانشگاه فردوسی مشهد با تشکیل کمیته برنامه ریزی جهت برگزاری هفته پدافند غیر عامل در معاونت اداری و مالی دانشگاه با هدف برگزاری هرچه باشکوه تر این مراسم، برنامه های آموزشی و عملیاتی را در دستور کار قرار داده است که از مهمترین برنامه های هفته پدافند غیر عامل می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

1-            برگزاری دوره آموزشی با موضوع "پدافند غیر عامل و حفاظت از زیرساخت های شهری"  4 ساعته برای 4 گروه از همکاران

2-            برگزاری دوره آموزشی عملی اطفاء حریق، دوره آموزشی 2 ساعته برای 3 گروه از همکاران

3-            برگزاری مانور مکان امن تر

4-            برگزاری مانور راه اندازی برق اضطراری

5-            انجام مصاحبه تخصصی با افراد صاحب نظر و متخصص در زمینه پدافند غیر عامل

6-            برپایی نمایشگاه پدافند غیر عامل در درب شمالی دانشگاه

7-            برگزاری مسابقات پیامکی با موضوع پدافند غیر عامل در ایام هفته پدافند غیر عامل و اطلاع رسانی از طریق سایت دانشگاه

8-            بهره گیری از ظرفیت سایت دانشگاه، اتوماسیون اداری و تلویزیون های شهری سطح پردیس جهت تبلیغات و فرهنگ سازی موضوعات پدافندی

جزییات نحوه و زمان برگزاری برنامه های فوق از طریق سایت دانشگاه و اتوماسیون اداری اطلاع رسانی خواهد گردید.