موفقیت محققان دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد و مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ساخت دقیق‌ترین سیستم کنترل ارادی دست مصنوعی از طریق کاشت سنسورهای آهنربایی

در 24 مردادماه 1403، پس از پنج سال تلاش مستمر محققان پزشک و مهندس بر روی توسعه فناوری کنترل ارادی دست بایونیک، این سیستم پیشرفته موفق شد حرکات دست بیمار قطع عضو را به طور ارادی از طریق سنسورهای آهنربایی کاشته شده در عضلات ساعد به حرکت درآورد.

پروژه‌ی کنترل ارادی دست مصنوعی، یک همکاری میان رشته‌ای برجسته بین آزمایشگاه روباتیک دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد تحت سرپرستی دکتر علیرضا اکبرزاده و مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به سرپرستی دکتر علی مرادی است.

این دستاورد نوآورانه به عنوان گامی بزرگ در زمینه ارتقای تکنولوژی‌های پروتز و توانبخشی در دنیا محسوب می‌شود.

امید است با حمایت مسئولان و سایر محققان این رشته، جهت توسعه هر چه بیشتر این تکنولوژی پیشرفته و کاربردی قدمی برداشته شود.