مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه، با حضور دکتر کافی، رئیس دانشگاه، دکتر بهرامی، معاون پژوهش و فناوری و روسای دانشکده ها روز چهارشنبه، 27 آذر ماه در تالار دکتر رحیمی زاده دانشکده علوم برگزار شد.
در این مراسم دکتر کافی با اشاره به تاریخ 27 آذر، روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: هم افزایی حوزه و دانشگاه یکی از اصول پیشرفت علم و توسعه پژوهش در جامعه است و در این راستا دانشگاه می تواند از آموزه های مثبت حوزه بهره مند شود.
وی با اشاره به پویایی دانشگاه فردوسی مشهد در سال های اخیر یادآور شد: فعالیت های پژوهشی در این دانشگاه وارد حوزه جامعه محور شده است و باید روحیه امیدواری به پژوهش در دانشگاه فردوسی را ارج نهاد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصمیم گیری برای حرکت در مسیر تحقق اهداف مرجعیت علمی را یکی از اصول دانشگاه توسعه محور دانست و خاطر نشان کرد: برای دستیابی به هدف های کلیدی تر باید گروهها و تیم های بین دانشکدهای فعال شوند.
پیش از سخنان دکتر کافی، دکتر بهرامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در سخنان خود، با اشاره به اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در سطح ملی به تزار علمی قابل قبولی رسیده است، گفت: وجود دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاههای برتر ملی به گونه ای است که مرجعیت آن مورد پذیرش پژوهشگران قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تمام اعضای خانواده بزرگ دانشگاه باید در تمام امور دانشگاه مشارکت فکری و عملیاتی داشته باشند، یادآور شد: شأنیت اداری و پژوهشی در کنار هم به رشد و بالندگی دانشگاه فردوسی مشهد کمک خواهد کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به مقاله ای در خصوص اینکه "چرا چین قدرتمند شد" که به عنوان یکی از صد مقاله برتر مجله science معرفی شده است، یادآور شد: چینی ها بستری را فراهم کردند که متخصصان چینی بعد از اتمام تحصیلات در کشورهای دیگر، به کشور خود برگردند و شعله علم در کشور خودشان را روشن نگاه دارند.
وی با بیان اینکه در کشور ما هنوز عده ای علم ورزی را هدر دادن زمان می دانند خاطرنشان کرد: تا زمانی که گزاره "علم قدرت می آورد" به یک باور عمومی تبدیل نشود و علم از شکل فانتزی آن در دانشگاه ها خارج نشود نمی توان امیدوار بود که چراغ علم در کشور روشن بماند.
گفتنی است تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر در رسته های پژوهشی پایان بخش مراسم بود. همچنین مرحله نهایی لیگ نوآوری و تقدیر از نفرات برگزیده این رویداد دانشجویی نیز در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه برگزار شد.
اسامی پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه
پژوهشگر برتر در رستۀ پژوهشی شیمی و علوم مرتبط: دکتر الهه کفشدار گوهرشادی
پژوهشگر برتر در رستۀ پژوهشی مهندسی: دکتر علی داودی، دکتر محمود شریعتی
پژوهشگر برتر در رستۀ پژوهشی علوم طبیعی و کشاورزی: دکتر علیرضا راشکی، دکتر مهدی خجستهپور
پژوهشگر برتر در رستۀ پژوهشی علوم نظری: دکتر رضا قنبری
پژوهشگر برتر در رستۀ پژوهشی علوم اجتماعی: دکتر جواد صالحی فدردی، دکتر مسعود مینائی
پژوهشگر برتر در رستۀ پژوهشی علوم انسانی: دکتر محمدتقی فخلعی
منتخب تاثیرگذار در توسعۀ پژوهش و فناوری: دکتر محمدرضا مهپیکر
فناور برتر درگروه کشاورزی و علومپایه: دکتر علی نخعیپور
فناور برتر در گروه مهندسی و معماری: دکتر جواد صفائی
فناور برتر در گروه علوم انسانی: دکتر سید سعید ملکالساداتی
مقالۀ برتر: دکتر حمید نیازمند، دکتر امید ماهیان
منتخب اثربخش در اجرای برنامههای معاونت پژوهش و فناوری: مهندس هادی محمدی
نشریۀ برتر دانشگاه: نشریۀ «زمینشناسی اقتصادی» به مدیر مسئولی دکتر محمدحسن کریمپور
کتاب تألیفی برتر: کتاب اصول بیمۀ کشاورزی تالیف دکتر محمد قربانی
کتاب ترجمۀ برتر: کتاب فلزات سنگین در خاک ترجمۀ دکتر امیر فتوت
کارشناس پژوهش و فناوری منتخب: مرتضی تحققی علیایی