روز سه شنبه 9 فروردین 1401 جشنواره فرهنگی-زیارتی دانشجویان بین المللی سرسر کشور با حضور دانشجویان پسر غیرایرانی دانشگاه های سراسر کشور در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.
این مراسم با ادای احترام به آرامگاه شهدای مدفون در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز گردید.
پس از آن در مراسم افتتاحیه که در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد دکتر سیدحسین سیدموسوی مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی دانشگاه ضمن خیر مقدم و تقدیر از دست اندرکاران این جشنواره از اینکه توفیق قدمت به زائران بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) را در دانشگاه فردوسی مشهد پیدا کرده اند ابراز خرسندی کرد.
پس از آن دکتر زینب موذن زاده دبیر جشنواره نیز ضمن خیر مقدم به دانشجویان و مهمانان، حضور دانشجویان از سراسر جهان را نشانه ای از همدلی، همبستگی و تفاهم دانست. وی علم و معرفت را دو بال تعالی و پیشرفت دانشجویان قلمداد کرده و خاطر نشان کرد چشم تمام جهانیان به دانشجویان است.
وی در خصوص برنامه های این جشنواره توضیحاتی را بیان نموده و گفت این برنامه ها شامل برنامه های زیارتی، فرهنگی، گردشگری و ورزشی می باشد. دکتر موذن زاده با بیان یاد و خاطره شهدا دانشجویان که تلاش برای موفقیت جامعه و دیگران می کنند را ادامه دهنده راه شهدا برشمرد. وی تاکید کرد دانشجویی فقط تحصیل نیست بلکه دانشجویان در محیط دانشگاه زندگی و تعامل را از یکدیگر می آموزند و این تعاملات سازنده می تواند در همین اردوها رقم بخورد. وی خطاب به دانشجویان بین المللی افزود هر یک از شما نماینده یک پرچم و یک فرهنگ هستید و همه ما عضوی از یک کره بوده و برای تحقق آرامش و امنیت کل کره زمین باید تلاش کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر سیدمحمود طباطبائی رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نکاتی را پیرامون سابقه تاریخی و علمی شهر مشهد، توس و تابران بیان داشته و همچنین مطالبی را پیرامون خصائل اخلاقی حضرت رضا (ع) عنوان کرد.
دکتر هاشم داداش پور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان سخنران بعدی این مراسم بود. وی در ابتدای سخنان خود سلام وزیر علوم تحقیقات و فناوری را خطاب به دانشجویان برگزیده بین المللی دانشگاه های سراسر کشور ابلاغ نمود و پس از آن از دانشگاه فردوسی مشهد به خاطر میزبانی این جشنواره تقدیر کرد. وی جشنواره حاضر را اولین قدم دانسته و عنوان کرد جشنواره فرهنگ ملل در دانشگاه امام خمینی قزوین، جشنواره المپیاد ورزشی دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه مازندران، جشن دانش آموختگی دانشجویان بین المللی در دانشگاه فردوسی مشهد از دیگر جشنواره های مربوط به دانشجویان غیرایرانی خواهد بود.
دکتر داداش پور در ادامه سخنان خود اظهار داشت، اماکن مقدس نقاط اتصال ما بوده و تمدن اسلامی را شکل می دهند. وی در خصوص جغرافیای علمی اشاره کرد، هرچند در دهه های قبل آمریکا مرکزیت جغرافیای علمی را داشته است اما در سال های اخیر تغییرات چشمگیری در جغرافیای علمی جهان به نفع شرق صورت گرفته است. وی با استناد به مجله ساینس جایگاه ایران را به عنوان یک کشور نوظهور در عرصه تولید علم در جهان عنوان کرد. رئیس سازمان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد نظام سیاسی تک قطبی به تبع تحولات جغرفیای علمی، دچار تحول گردیده و جهان دچار جابجایی قدرت گردیده است.
وی خطاب به دانشجویان غیرایرانی گفت شما صرفا یک دانشجو از کشور دیگری در ایران نستید بلکه از این فرصت استفاده نموده و تلاش کنید تا امت واحده شکل گرفته و تمدن اسلامی بتواند در جهان توسعه یابد. اینکه ما در کجای جهان اسلام قرار داریم و از آن چگونه استفاده می کنیم مهم بوده و وظیفه ماست تا با یکدیگر و به کمک هم و هم افزایی برای تقویت تمدن اسلامی در جهان تلاش کنیم.
در ادامه این افتتاحیه کارگاه آموزشی با عنوان نقش دانشجویان بین المللی در تحقق تمدن اسلامی توسط دکتر طباطبائی ارائه گردید.