آیین تقدیر از اعضای هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد که در فهرست دانشمندان یک درصد پر استناد جهان در سال 1403 قرار داشتند، روز یکشنبه 13 آبانماه در دفتر رئیس دانشگاه برگزار شد.
دکتر میرزائی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با ابراز قدردانی از تمام منتخبین که علیرغم تمام مشکلات در راستای افتخار آفرینی برای ایران تلاش میکنند، گفت: مشکلات در کشور زیاد است و اعضای هیئت علمی که از نخبگان جامعه هستند باید برای یافتن راهحلهای این چالشها در کشور تلاش کنند.
وی با اشاره به پروژههای منحصر به فردی که در معاونت پژوهش و فناوری در حال اجراست، اظهار کرد: ایجاد لبه راهبرد پژوهشی در پورتال اعضای هیئت علمی و کمک به حل مشکلات جامعه و صنعت با استفاده از تخصصهای اعضای هیئت علمی تنها یکی از فعالیتهایی است که در راستای تخصصگرایی و ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه انجام گرفته است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تقدیر از نخبگان و دانشمندان پراستناد را وظیفه دانشگاه دانست و یادآور شد تمام تلاش هیئت رئیسه دانشگاه این است که امکانات لازم برای تحقیق و پژوهش را فراهم سازند.
دکتر رضوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در این نشست با بیان اینکه تعداد مقالات پراستناد و سرانه مقالات بینالمللی اعضای هیئت علمی از شاخصهای علمسنجی به شمار میآید، گفت: درصد مقالات حاصل از همکاریهای بینالمللی، شاخص هرش دانشگاه، تعداد نشریات علمی با نمایه بینالمللی نیز از شاخصهایی است که در بحث علمسنجی دانشگاه فردوسی مشهد به آن پرداخته شده است.
وی با اشاره به اینکه ارتقای رتبه دانشگاه در نظامهای رتبهبندی نیازمند حمایت جدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از پژوهشهای شاخص است، اظهار کرد: ایجاد فرهنگ عمومی در بین دانشجویان، یاوران علمی و اعضای هیئت علمی به منظور اهمیت به موضوع پژوهش و تلاش برای توسعه مرز دانش ضروری به نظر میرسد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شناسایی مقالات شالوده شکن، بررسی شاخص کیفی، شناسایی مقالات طبق شاخص Novelty و اصلاح سامانه علمسنجی و تعریف ماژولهای مرتبط با رویتپذیری بیشتر اعضای هیئت علمی و دستاوردهای دانشگاه را از پروژههای مطالعاتی معاونت پژوهش و فناوری در ارتباط با مرجعیت علمی دانست.
در این نشست اعضای هیئت علمی نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص موضوعات پژوهشی دانشگاه بیان نمودند و در پایان نیز از اعضای هیئت علمی با اهدا لوح، تقدیر بهعمل آمد.
لازم به ذکر است مؤسسه ISC، فهرست پژوهشگران ایرانی پر استناد یک درصد برتر جهان را بر اساس شاخصهای اساسی علم (ESI) در ۲۲ حوزه موضوعی اصلی و ۱۷۴ حوزه فرعی در سال ۱۴۰۳ اعلام کرده است که دانشگاه فردوسی مشهد با 15 پژوهشگر در رتبه ششم دانشگاههای کشور قرار دارد.