روابط
عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، به مناسبت بزرگداشت مقام زن، گفتگویی با دکتر محبت
محبی، استاد جوان گروه علوم وصنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
انجام داده است.
دکتر محبی دارای مدرک دکتری مهندسی علوم و صنایع
غذایی (گرایش مهندسی) است که دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه
فردوسی مشهد گذرانده است و از سال 1386 عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد می باشد
. وی موفق به احراز رتبه استادی در 36 سالگی شده است. دکتر محبی علاوه بر فعالیت
های آموزشی و راهنمایی و مشاوره بیش از 40 دانشجو در مقاطع ارشد و دکتری، چاپ و پذیرش 140 مقاله (80 مقاله ISI و 60 مقاله علمی- پژوهشی)، 130 مقاله
ارایه شده در همایش های داخلی و خارجی، اجرا و همکاری در 15 طرح پژوهشی، 5 مورد
ترجمه، تدوین و ویراستاری کتاب را در پیشینه فعالیت های پژوهشی خود دارد. همچنین پایان نامه ارشد وی در جشنواره فردوسی و
رساله دکتری وی نیز در دوازدهمین دوره پایان نامه سال دانشجویی در سال 87 به عنوان
اثر برگزیده انتخاب شده است.
دکتر
محبی یکی از دلایل اصلی انتخاب رشته علوم و صنایع غذایی را، پتانسیل پژوهش در حوزه
های مختلف مرتبط با صنعت غذا دانست و افزود: "از آنجایی که ذات پژوهش بر خلاقیت استوار
است و هر آفرینشی سرشار از پویایی است، طی این مسیر با وجود ناهمواری های مقطعی
همواره برایم جذاب و انرژی بخش بوده است."
وی
در مورد اختراع خود با عنوان "دهان مصنوعی با قابلیت تشخیص عطر و طعم» اظهار
داشت: "این دستگاه در راستای پژوهشهای اخیر اینجانب و در جهت مدلسازی و
شبیهسازی پدیده ادراک طعم و توسعه محصولات چند طعمی ساخته شد. در حال حاضر ادراک
طعم از بحثهای علمی جذاب جهان و نقطهی تلاقی شاخههای مختلف علمی نظیر مهندسی،
شیمی، فیزیک، پزشکی و روانشناسی است و امیدواریم در آیندهای نزدیک موفق به ثبت
اختراع جهانی در این حوزه شویم."
از
دکتر محبی در مورد مهمترین عوامل مؤثر در پیشرفتشان پرسیدیم .این استاد دانشکده
کشاورزی نقش خانواده را درپیشرفت حرفهای و اجتماعی خود بسیار متمایز و اثر گذار
دانست و افزود: "ضمن اینکه یکی از پارامترهای مهم در طی مسیر مناسب، شناخت
استعدادها و فراهم آوردن بستر مناسب برای رشد آنهاست که از این حیث نیز بسیار
مدیون خانواده عزیزم هستم، خانوادهی بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی
و گروه علوم و صنایع غذایی – باوجود محدودیتها و کمبودهایی که همهی ما به آنها
واقف هستیم- در مسیر تحقق اهداف آموزشی و پژوهشی اینجانب تأثیر بسیار زیادی داشتهاند
و از همهی اعضای این خانواده و بهویژه دانشجویانِ خوبی که سرمایه اصلی هر
دانشگاه هستند و با انگیزه و تلاش، ترسیم افقهای روشن را میسر میسازند،
سپاسگزارم. وی همچنین تمرکز و انگیزش درونی را از ویژگی های شخصی موثر در موفقیت
خود دانست."
دکتر
محبی تنها به فعالیت های تخصصی علمی بسنده نکرده بلکه در زمینه هنری نیز موفق بوده
است. این عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی فعالیت های فرهنگی- هنری را از دغدغه های
اصلی خود برشمرد و اظهار داشت : "در سالهای گذشته در جشنواره های متعدد فیلمنامهنویسی
برگزیدهشدهام و در حال حاضر، تمرکز اصلیام در هنر، توسعهی عکس – متن (درزمینهٔ
پژوهش و تولید اثر) است. این حوزهی کمتر شناخته شده، در واقع گفتمان ادبیات و
عکاسی است. کتاب اینجانب در این حوزه ی بین هنری، سال گذشته از سوی وزارت ارشاد به
عنوان اثر برگزیده ی نویسندگان جوان کشورشناخته شد."
وی
در تعریف موفقیت گفت : " موفقیت تعاریف متعددی را به ذهن متبادر می سازد.
ازنظر من موفقیت، شدن است و نه داشتن یا بودن، چراکه تقلیل
موفقیت به مفاهیمی ازایندست باعث رکود میشود که با هویت تکامل خواه انسان
همخوانی ندارد؛ به عبارتی طی طریق است که موفقیت را میسازد و این طریق و
انتخاب آن ماحصل جهانبینی، تأمل و تدبر هر فرد است."
وی
درخصوص دورنمای موفقیت حرفه ای برای خود اظهار داشت: " در حال حاضر، گامهای
بعدی مسیر حرفهای که در آن هستم، توسعهی ارتباطات بیشتر علمی بینالمللی است."
دکتر
محبی در پایان سخنانش به تجربه حضور بیش
از بیستساله خود در دانشگاه فردوسی مشهد، بهعنوان دانشجو و عضو هیأت علمی اشاره
کرد و گفت :" بهرغم محدودیتهای قابلدرک در حوزهی سختافزاری، تجربه حضور
در خانوادهای پویا است که فرصتِ رشد را برای همهی اعضایش فراهم میآورد.
امیدوارم همه ما اعضای خانواده دانشگاه فردوسی مشهد نیز، هر یک در جایگاه خود، به
توسعهی مرزهای دانش و فراتر از آن، معرفت، همت بورزیم."
.
کانال اخبار دانشگاه فردوسی مشهد