ارسال شده در تاریخ :

افتتاحیه اجلاس رؤسای دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری با موضوع نظام ارتقاء بهره‌وری در آموزش عالی (ناب)، روز چهارشنبه 4 بهمن ماه 1402 با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر مسعود میرزائی شهرابی سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، مسئولین وزارت، رؤسای دانشگاه های کشور، هیأت رئیسه دانشگاه و جمعی از مدیران و اساتید در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

این اجلاس با خیر مقدم دکتر مسعود میرزائی آغاز گردید. سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این نشست، اظهار داشت: دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۲۸ تأسیس شد و جزو دو، سه دانشگاه جامع علمی کشور است و اکنون نزدیک به ۸۰۰ عضو هیأت علمی و ۲۵ هزار دانشجو دارد که ۲۰۰۰ نفر از آن ها دانشجویان بین الملل هستند.

وی ادامه داد: ما قصد داریم که مطالبات مقام معظم رهبری را که انگیزه سازی، حل مسائل و مشکلات، ارزیابی بومی دانشگاه ها و رشد فعالیت های فرهنگی می باشد را عملی کنیم و برای رسیدن به هدف نوین اسلامی که رشد اقتصادی و رشد علمی است تلاش کنیم.

دکتر میرزائی افزود: هدف ما در ایجاد دانشگاه نسل چهارم که قرار است در رشد اقتصادی و کسب ‌و کار در جامعه نقش‌آفرینی داشته باشد، این است که به کمک ظرفیت‌های بالای مشهد و استان در ذیل دولت مردمی سیزدهم نقش داشته باشیم.

وی بیان داشت: در کنار برنامه‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری قصد داریم با استفاده از ظرفیت‌های ویژه دانشگاه فردوسی مشهد و مزیت‌های استانی مانند صنایع‌معدنی، فولادی و صنایع غذایی و به واسطه وجود حرم مطهر امام رضا(ع)، صنایع خلاق فرهنگی، نقش مهمی را در تأمین اهداف آموزش عالی وزارت علوم ایفا کنیم.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حوزه فرهنگی، با توجه به اینکه حرم مطهر امام رضا علیه السلام هر ساله، قریب به ۳۰ میلیون نفر زائر دارد، می‌توانیم با برنامه مدون فرهنگی، در تعامل با تک‌تک نهادها و مراکز آموزش عالی این برنامه ها را اجرا کنیم.

وی ادامه داد:  شعاری که ما برای دانشگاه فردوسی مشهد در نظر گرفتیم، دانشگاه تمدن ساز است‌ که باید در حوزه های فرهنگی، علمی و فناوری یکه تازی کند و قصد داریم در حوزه اقتصادی و علمی در ارتباط با سایر مراکز آموزش‌عالی در زمینه حل مسائل موجود در استان به ویژه مشهد نقش‌آفرینی کنیم.

دکتر میرزائی، با توجه به اینکه قرار است در سال 2024 تغییری در الگوی نحوه مصرف انرژی در جهان رخ دهد، ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد، یکسری فعالیت ها را آغاز کرده است تا آمادگی کامل را داشته باشد.

وی گفت: حضور بیست ساله آمریکا در افغانستان به دلیل بحث انرژی سبز و صنایع معدنی بوده است تا به اهداف مستکبرانه خود دست یابد. ذخایری مانند عنصر لیتیوم و مس، نقش مهمی در زندگی آینده بشر خواهند داشت. مس برای تأسیس دستگاه‌های ذخیره انرژی یکی از فلز‌های استراتژیک در آینده خواهد بود.

سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد برای عملیاتی شدن برنامه‌های وزارت علوم دولت سیزدهم، اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مسائل آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، فناوری و نوآوری در تلاش است و خبر‌های خوبی را خواهید شنید.

دکتر میرزائی در پایان، ضمن تشکر از وزارت علوم برای واگذاری میزبانی این اجلاس به دانشگاه فردوسی مشهد گفت: انشاالله برگزاری این اجلاس خروجی خوبی داشته باشد و باعث ارتقاء بحث آموزش عالی کشور شود.

دکتر علی شمسی پور، مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی وزارت علوم، در مورد تحلیلی از دوره وزارت کنونی گفت: سال اول، سال انتصابات و مهم ترین مقدمه شروع کار بود. سال دوم به موضوع اغتشاشات و مدیریت آن گذشت، سال سوم نیز سال عملیات و سال چهارم سال جمع بندی و حرکت به سوی انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۴ است.

وی ادامه داد: انتصابات پیچیدگی ها و سختی های زیادی دارد و باید به بهترین انتخاب برسیم. سال اول، منتهی به فتنه ۱۴۰۱ شد که با تدبیر مدیران، نقاط ضعف مشخص و تبدیل به فرصت شد و توانستیم با ابزار انضباطی مسأله امنیتی را حل کنیم. 

دکتر شمسی پور در مورد دانشگاه نقش آفرین گفت: ما وقتی به اوج بهره‌وری برسیم، دانشگاه نقش آفرینی می‌کند؛ مانند دانشگاهی که در اکتشاف پهنه نفتی نقش داشته است و در این مرحله دانشگاه ها شروع به تولید قدرت و ثروت برای کشور می‌کنند.

وی ادامه داد: باید تلفیق صنعت و دانشگاه ها اتفاق بیفتد و ما به دنبال این مهم هستیم.

در ادامه برنامه، از کتاب صعود ۴۰ ساله ۲( در نزدیکی قله) رونمایی شد.

حجت الاسلام سید محمد حسین راجی، مدیر اندیشکده سعدا در مراسم رونمایی از کتاب خود گفت: در سطح کشور حدود ۲۵۰۰ شبهه در مورد انقلاب اسلامی مطرح است که در اغتشاشات سال گذشته بر هفده مورد تأکید داشتند. در این کتاب با منطق گفته شده است که دو سه قدم تا قله بیشتر فاصله نداریم.

وی افزود: همه قدرت های جهان ۸ مرحله را طی کردند تا به قله برسند. ما در مرحله ششم هستیم که ابر قدرت ها به قله رسیدند.

دکتر میر سامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران گفت: رشد اقتصادی از دو مجرا اتفاق می افتد، تزریق نهاده و سرمایه و راه دوم بهره‌وری است. بهره‌وری یعنی از منابع به بهترین نحو استفاده کنیم که ارزش بهتری برای جامعه داشته باشد.

وی گفت: بهره‌وری هم فوریت دارد و هم راهبردی است. ما برای رسیدن به بهره‌وری نیاز به خیر کثیر داریم. در دهه ۹۰ رشد بهره‌وری 0/4 درصد بوده است که به برکت تلاش ها در این دوره دو ساله، به 3/7 درصد رسیده است.

دکتر پیشوایی افزود: دو ریشه بهره‌وری، نظام تدبیر و نفوذ نوآوری و فناوری است. علم مفید باعث ارتقای بهره‌وری می‌شود. در پژوهش انجام شده در سازمان در حوزه محاسبات در بهره‌وری نیروی کار، مشخص شد با افزایش مدرک تحصیلی بهره‌وری نیروی کار افزایش نمی‌یابد.

حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: تمام آموزه های اسلام برای بهره‌وری است و باید تمام امکانات را در عالی ترین مراتب بدون اتلاف وقت به سمت هدف به کار بگیریم.

وی ادامه داد: شما عزیزان فرصت پدری اساتید و مجموعه دانشگاه را دارید که این مسئولیت سنگینی است. در نظرسنجی های انجام شده، بالاترین مرجعیت، به اساتید دانشگاه بعد خانواده تعلق گرفته است.

دکتر روح الله رازینی رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: سه مأموریت برای وزارت علوم در حوزه نظارت و ارزیابی، ارزیابی عملکرد فردی و ارزیابی عملکرد سازمانی وجود دارد. این دو بر هم اثر دارند اما یکسان نیست.

وی بیان کرد: در حوزه عملکرد سازمانی دو محور در دستور کار است؛ یکی بحث جشنواره شهید رجایی و دیگری ارتقاء عملکرد.

دکتر رازینی گفت: در فرمایشات مقام معظم رهبری آمده است که انتظارشان از آموزشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، نقش آفرینی است که این نقش آفرینی ناظر به اثر بخشی است.

لازم به ذکر است این اجلاس، از 4 الی 6 بهمن ماه، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری می باشد.

p6

p5

p2

p11

p1

p4

p3

p7

p8

p9

p10

p12

p13

p14