آیین اختتامیه و اعطای دومین جایزه فناورانه یزدانبخش، روز سهشنبه 1 اسفندماه 1402 همزمان با زادروز مرحوم ایرج یزدانبخش، پدر صنعت خراسان در مشهد، با حضور دکتر مسعود میرزائی شهرابی، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد، جمعی از مسئولان، اساتید، دانشجویان، فارغ التحصیلان، کارآفرینان و صنعتگران در تالار شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
هدف از برگزاری این رویداد، گسترش ارتباط عمیق و مستمر صنعت و دانشگاه، جهتدهی پایاننامهها و رسالهها به پژوهشهای کاربردی، تقویت کارگروهی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین تربیت و جذب نیروی انسانی مستعد در صنایع است و به صورت سالانه به یک طرح فناورانه برتر اختصاص مییابد.
دکتر میرزائی در این مراسم ضمن عرض تبریک اعیاد شعبانیه گفت: برگزاری چنین رویدادهایی برای تداوم فرهنگ و پیشرفت علم و صنعت حائز اهمیت است. خانواده یزدانبخش با انجام عمل خیرخواهانه از ثروت خود در راستای فرهنگسازی، اعتلا و توسعه فناوری و علم کشور بهره گرفتند که این امر بسیار ارزشمند است.
وی افزود: امیدوارم حضور خیرین و حمایت و پشتیبانی آنها باعث ظهور خلاقیت کارآفرینان شود و با تلاش روز افزون، زمینههای لازم برای قرارگیری استان خراسان رضوی در ردیف استانهای پیشرو در علم و فناوری صورت گیرد.
در ادامه مراسم از اولین کتاب «لاستیک سیلیکونی مایع» در ایران با حضور شورای راهبری گروه صنعتی پارت لاستیک، دکتر ظهوری نماینده گروه صنعتی پارت لاستیک در دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر میران موسوی از مترجمین کتاب و دکتر پناهی به نمایندگی از دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.
در پایان این رویداد از برندگان جوایز بخش های مختلف تقدیر بعمل آمد.
تیم خودروی رهام دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برای طراحی و تولید خودروی فرمول دانشجویی(رهام)؛ دارای کسب رتبه در مسابقات بین المللی ایتالیا تابستان 2023، رتبه نخست دومین جایزه فناورانه ایرج یزدانبخش را کسب نمود و جایزه یک دستگاه خودروی سواری را دریافت کرد.
محمد منافی دستجردی دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی، دارای دستاورد محصول فناورانه پنلهای کفپوش از رسالهی دکتری با «عنوان طراحی و ساخت تخته تراشه جهتدار از بقایای هرس درختان شهری و باغی برای تولید کفپوش»، رتبه دوم دومین جایزه فناورانه ایرج یزدانبخش را دریافت نمود.
رتبه سوم الف این رویداد، به سیاوش وجدانی به دلیل تحقیقات و نوآوری در ساخت محصول آجرهای نسوز تعلق گرفت.
رتبه سوم ب نیز به علی بابایی برای طراحی و ساخت گلدان کامپوزیتی زیست تجدیدپذیر اختصاص یافت.
شایان ذکر است ایرج یزدانبخش، پدر صنعت خراسان و بنیانگذار گروه صنعتی پارت لاستیک بود و با تأسیس این مجموعه در سال 1363، خدمات چشمگیری در زمینه کسب دانش فنی، بومیسازی و خودکفایی کشور نمود. ایرج یزدانبخش به عنوان یکی از چهرههای شاخص صنعت کشور شناخته میشود و کتاب «بابا ایرج» از سرگذشت زندگی وی منتشر شده است.
ضمنا تیم دانشجویی ربات توانبخش هگزا به سرپرستی دکتر اکبرزاده، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد موفق به کسب اولین جایزه فناورانه یزدانبخش در سال 1401 شد.