ارسال شده در تاریخ :

روز یکشنبه ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳ نشست خبری اولین کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی و چالش‌های خانواده در جهان معاصر با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری، رئیس کنفرانس و فعالان حوزه رسانه در مهمانسرای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

رئیس کنفرانس، ضمن عرض خیر مقدم اشاره کرد: در نخستین کنفرانس بین‌المللی، محور اصلی کرامت انسانی است و در این کنفرانس محوریت چالش‌های خانواده در نظر گرفته شده است و بر آن هستیم تا با ایجاد شبکه‌سازی میان دانشگاه‌های اسلامی و اساتید و صاحب نظران راه‌حل‌های برون رفت از ناهنجاری‌های کنونی در جوامع اسلامی را ارائه دهیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری همچنین زمان برگزاری همایش را روزهای ۲۱ و ۲۲ آبان‌ماه در محل سالن رودکی دانشگاه فردوسی مشهد اعلام کرد.

وی در خصوص کرامت انسانی این‌گونه بیان کرد: خداوند خود صاحب کرامت است و کرامت از ناحیه خدا به انسان اعطا شده است و در آیات قرآن ذکر شده که انسان نسبت به همه موجودات برتری دارد.

وی افزود: عقل انسان اختصاصی است که باعث کرامت انسان شده است، انسان می‌تواند مبدا و مقصد خود را بشناسد، ارزش‌هایی که باید بدان مزین شود و رذائلی که باید از آن‌ها دور شود را بداند که مجموعه این‌ها عقل انسانی است که او را نسبت به سایر موجودات متمایز می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری با توجه به اینکه خانواده رکن اساسی در جوامع اسلامی است، ادامه داد: با توجه به تعاریف جدیدی که غرب از خانواده ارائه می‌دهد، جایگاه خانواده را در جوامع اسلامی مورد تهدید و خطر قرار داده و لذا ضروری است که جوامع اسلامی به خانواده به عنوان قلب تپنده جامعه توجه ویژه و اساسی داشته باشند.

وی در رابطه با اهداف این کنفرانس این‌گونه تصریح کرد: در این کنفرانس به دنبال این هستیم تا علل، موانع و عوامل فروپاشی خانواده‌ها را مورد بررسی و رسیدگی قرار داده و با ایجاد شبکه‌ دانشگاهی داخلی و خارجی در جهان اسلام بتوانیم در مواقع ضروری از ظرفیت‌های آن‌ها بهره ببریم.

وی همچنین در خصوص برنامه‌ریزی‌های انجام شده قبل از برگزاری کنفرانس اضافه کرد: ۲ سال برنامه‌ریزی برای همایش انجام شده است، جلسات متعدد میان شورای سیاست‌گذاری صورت گرفته است، اعضای هیئت علمی و مجموعه اجرایی_علمی مشخص شدند و پیش‌نشست‌هایی به زبان عربی و فارسی برگزار شد.۳۰۰ چکیده مقاله دریافت شد که حدود ۱۱۷ مقاله به زبان فارسی و سایر آن‌ها به زبان‌های دیگر بود. همچنین مقالات برگزیده به صورت کتاب به چاپ در آمده است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر شهریاری حامیان این برنامه را به شرح زیر دانست: دانشگاه فردوسی مشهد، آستان قدس رضوی، مراکز علمی و فرهنگی خارج از کشور مانند دانشگاه بغداد، دانشگاه کربلا، دانشگاه کوفه، دانشگاه اهل بیت، مراکز علمی و فرهنگی داخل کشور از جمله دانشگاه الزهرا، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علامه، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه امام رضا (ع) و برخی نهادهای داخلی مانند مؤسسه استناد و پایش.

رئیس کنفرانس همچنین در خصوص مهمانان ویژه که از سایر کشورها برای سخنرانی حضور دارند افزود: مهمانان از دانشگاه‌های عراق برای سخنرانی آمده‌اند و بنای کنفرانس بر سخنرانی حضوری است.

وی با توجه به جنگ غزه و فروپاشی خانواده‌ها ادامه داد: در زمان هماهنگی برای برگزاری همایش با توجه به اینکه هنوز اتفاقاتی در فلسطین نیفتاده بود برنامه‌ریزی صورت نگرفت اما در برخی از مباحث همایش به این مسئله پرداخته شده است چرا که جنگ غزه منجر به از دست دادن جان ۱۷ هزار کودک شده و ۲۶ هزار کودک یکی از والدین خود را از دست داده‌اند که نشان‌دهنده چالش و مشکلات خانواده در غزه است.

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7