ارسال شده در تاریخ :

آیین بزرگداشت سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران و روز ملی بسیج اساتید هم‌زمان با اجتماع ۳۱ هزارنفری اساتید بسیجی سراسر کشور، روز چهارشنبه۳۰ خرداد ۱۴۰۳ با حضور سردار سیدهاشم غیاثی، فرمانده سپاه امام‌رضا ‌(ع)، دکتر مسعود میرزائی‌ شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، سردار حسینعلی یوسفعلی‌زاده مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌رضوی و جمعی از مسئولان استانی در تالار همایش‌های دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

دکتر میرزائی در این مراسم اظهار کرد: به عقیده بنده، شهید چمران وظیفه‌شناس و قدرشناس بود، زیرا زمانی که تکلیف او ناظر بر فعالیت علمی بود، آن را به بهترین نحو انجام داد و زمانی هم که وظیفه خود را بر تلمذ در محضر امام موسی صدر در لبنان و جهاد در دفاع از کشور‌های اسلامی قرار داد، بازهم آن را با دل و جان در راه ارزش‌های والای اسلامی انجام داد.

وی با اشاره به فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب در توصیف ویژگی‌های شخصیتی شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی افزود: ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در استان وجود دارد و این ضرورت احساس می‌شود که شبکه‌ای از اساتید بسیجی به‌صورت مأموریت‌محور تشکیل شود تا همان‌طور‌که وقت‌شناسی و عامل‌بودن به فرامین رهبر معظم انقلاب، دو آموزه اساسی سیره شهید چمران بود، اساتید بسیجی هم در شرایط کنونی بتوانند براساس همین منطق جلو بروند.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: مکتب سیدالشهدای خدمت، شهید آیت‌الله رئیسی، پیش‌رو و الگوی امروز ماست؛ همان شخصیتی که رهبر فرزانه انقلاب در توصیف او فرمود «او برای مردم، کرامت قائل بود، عزت قائل بود؛ به مردم، به جوان‌ها برای اظهارنظر میدان می‌داد؛ حرمت مردم را نگه می‌داشت. به جوان‌ها اعتماد می‌کرد. جوان‌ها را تکریم می‌کرد. به کسانی که به خود او بدی کرده بودند، با کرامت برخورد می‌کرد. به کسانی که حتی به او اهانت کرده بودند، پاسخ تند، زشت و عصبی نمی‌داد. متقابلاً در مرزبندی با دشمنان انقلاب صراحت داشت؛ در مورد کسانی که با انقلاب بد، مخالف و دشمن بودند، دوپهلو صحبت نمی‌کرد؛ صریح صحبت می‌کرد. مرزبندی صریح داشت و به لبخند دشمن اعتماد نمی‌کرد.»

وی با اشاره به انتخابات پیش‌رو ادامه داد: دانشجویان ما با دو سؤال مهم مواجه هستند، یکی در رابطه با اهمیت برگزاری انتخابات و دیگری انتخاب گزینه اصلح که در هر دو مورد، اساتید دانشگاه‌ها ذیل سازمان بسیج اساتید باید کنشگری فعال و اثربخش داشته باشند و به این دو سؤال عمده پاسخ بدهند. یک برنامه جامع تدوین‌شده تا به رهبری دانشگاه فردوسی مشهد، برای هر دانشگاه در سطح استان مأموریتی متناسب با مشکلات و چالش‌های موجود تعریف شود و به‌زودی اخبار خوبی در این راستا به سمع و نظر مردم خواهد رسید.

سردار غیاثی، فرمانده سپاه امام‌رضا‌(ع)، به‌عنوان سخنران ویژه این مراسم اظهار کرد: اگر امروز ایران اسلامی محور قدرت منطقه است، به الگوی بیداری اسلامی تبدیل شده، دشمن خود را مستأصل کرده و دل ملت‌های مسلمان به او رغبت دارد، همه به برکت حضور ولی‌فقیه در این کشور است و همه بسیجیان باید برای محقق‌کردن فرامین و راهبرد‌های این رهبر فرزانه تلاش کنند.

وی افزود: حضور بموقع و مخلصانه در دانشگاه به همراه پرورش انسان‌های مخلص و با اراده همچون شهید چمران، از جمله مأموریت‌های اساتید بسیجی از منظر رهبر معظم انقلاب است. این اساتید بسیجی هستند که اخلاق را با دانش درهم می‌آمیزند و اگر چنین شد، یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی و نویدبخش آینده روشن ملت را می‌توان تشکل بسیج اساتید در دانشگاه‌ها دانست.

سردار غیاثی خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این است که در سپاه امام‌رضا ‌(ع)، باید ارتباط هدفمند با جوامع دانشگاهی برقرار شود. یک بخش مهم از ظرفیتی که می‌تواند بر تقویت شور و نشاط انتخابات بیفزاید، جامعه اساتید و دانشجویان هستند. رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود تصریح کردند که مشارکت حداکثری برایشان حتی از انتخاب فرد اصلح مهم‌تر است و این نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

در ادامه این همایش، دکتر سید مجتبی بذرافشان‌مقدم، رئیس سابق سازمان بسیج اساتید خراسان‌رضوی، تصریح کرد: در کل خراسان‌رضوی افزون بر سه هزار عضو هیئت‌علمی و شش هزار عضو حق‌التدریس وجود دارد که از این میان، فقط بالغ بر ۸۰۰ نفر اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد هستند. اعضای بسیج اساتید که عمدتاً از اعضای هیئت‌علمی هستند، حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر هستند که به عبارتی دیگر، نیمی از جامعه آماری اساتید هیئت‌علمی دانشگاه‌های استان را دربر می‌گیرند.

وی تأکید کرد: خراسان‌رضوی نخستین استان کشور بود که تشکلی متمرکز بر کنشگری بسیج اساتید را سازمان‌دهی کرد. هم‌اکنون ۱۵ کانون تخصصی و ۴ اندیشکده جمعیت، ژئوپلتیک، سبک زندگی و کارآفرینی در سازمان بسیج اساتید استان فعال هستند و خدمات ارزنده‌ای را در حوزه‌های پژوهشی، علمی و کاربردی ارائه می‌دهند.

رئیس سابق سازمان بسیج اساتید استان با اشاره به برگزاری اردو‌های «راهیان پیشرفت» در قالب ۱۴ دوره و هرکدام به ظرفیت ۲۰۰ نفر گفت: در سال‌های اخیر، خدمت ویژه‌ای با حضور اساتید بسیجی دانشگاه‌های استان تعریف شده تا برای دانش‌آموزان پیش از کنکور، ظرفیت مشاوره انتخاب رشته تحصیلی فراهم شود؛ زیرا در هر حال، بهترین مشاوران انتخاب رشته، خود اساتید دانشگاه هستند. بر همین اساس، فقط سال گذشته بیش از دو هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز از مشاوره ۱۲۵ استاد بسیجی دانشگاه بهره‌مند شدند و این فرصت همچنان ادامه داد.

در انتهای این مراسم، از زحمات و تلاش‌های دکتر سیدمجتبی بذرافشان‌مقدم تجلیل شد و دکتر عبدالحمید رضایی‌رکن‌آباد به‌عنوان رئیس جدید بسیج اساتید خراسان‌رضوی معارفه شد. تقدیر از سه کانون برتر بسیج اساتید استان از دیگر محور‌های این همایش بود.

منبع: شهرآرانیوز

p1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8