ویژه برنامه «روایت تحول» بزرگداشت خادمالرضا و شهیدان خدمت، روایت خدمات دولت شهید سید ابراهیم رئیسی در حوزه علمی با حضور فرهیختگان و نخبگان، اساتید و دانشجویان جامعه دانشگاهی استان خراسان رضوی، روز شنبه ۱۲ خردادماه ۱۴۰۳ در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
دکتر علمالهدی، همسر رئیس جمهور مغتنم و شهید جمهوری اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در مراسم بزرگداشت شهید آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و روایت خدمات شهید جمهور در حوزه علمی و دانشگاهی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، مطرح کرد: در این واقعه مردم با اشک به جمهوری اسلامی رأی دادند و این دستاورد بزرگی است.
دکتر علمالهدی در اولین سخنرانی بعد از شهادت رئیس جمهور شهید گفت: سختترین درد بشر درد فراق است. بشر برای آمدن به این دنیا دچار فراق میشود و برای رفتن از این دنیا دیگران را دچار فراق میکند.
وی افزود: ویژگی مهم ادبیات ایران شرح درد فراق است که مولوی میگوید « بشنو از نی چون حکایت میکند از جداییها شکایت میکند». همین درد میتواند اسباب تعالی و تزکیه باشد، میتواند فرصتی برای رشد یک ملت باشد.
دکتر علمالهدی ادامه داد: مقام معظم رهبری در شهادت شهید رئیسی فرمودند «شکر کنید چون نظام چندین پله جلوتر رفت و شهادت ایشان کمتر از حیات ایشان برای نظام برکت نداشت».
همسر رئیس جمهور مغتنم و شهید گفت: ملت قهرمان ایران بارها در این درس سوختند و از سوگ حماسه آفریدند. به زعم معاندین، جامعه جوان ایران از ایدههای انقلاب عبور کرده است ولی در این واقعه مردم با اشک به جمهوری اسلامی رأی دادند و این دستاورد بزرگی است.
وی بیان کرد: یک دستاورد بزرگ ایشان تبیین عملی جمهوریت اسلامی بود. برای نسل جوان شاید سخت باشد که بدون مصداق درک درستی از جمهوریتی داشته باشند که بر مبنای ارزشهای اسلامی شکل گرفته است اما در سه سال اخیر شهید رئیسی نشان داد در جمهوریتی که اسلامی باشد رابطه مردم و مسئولین باید چطور باشد، اقتصاد چطور باید مدیریت شود، اقامه عدل یعنی چی، همراهی فرهنگ و علم نشان داده شد.
دکتر علمالهدی گفت: تقویت جمهوری اسلامی و تأکید بر اسلامی بودن جمهوریت دستاورد بزرگی است که توسط مردمی که شانههایشان زیر بار غم سنگین این واقعه لرزید و با چشمان اشکآلود شهدا را بدرقه کردند به نمایش گذاشته شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم ایران با این حرکت اخیر نشان دادند شایستگی این را دارند که ابزارهای سنتی و شیوههای کهنه و فرسوده ایجاد قدرت را کنار بگذارند، آنها نشان دادند که طرفدار صداقت، طرفدار صمیمیت، طرفدار محبت، خدمت و طرفدار عدالت هستند. آنچنان که خداوند در قرآن کریم فرموده است شهید حذف نمیشود، شهید همچنان نگران جامعه است. در جامعه دارای حرکت و تأثیرگذار است.
دکتر علمالهدی ادامه داد: ولی نگران این هستیم که برخی با شهید رقابت کنند اما برای کسب جایگاه نمیتوان با شهید رقابت کرد یا او را مورد استهزاء قرار داد. این انقلاب با خون شهیدان احیا میشود و ما باید از انقلاب و مقاومت که حاصل خون شهداست با افتخار دفاع کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: جریان مقاومت جریانی است که باید خون تازه در آن دمیده شود، روزهای آینده روزهای سخت مقاومت است و ما باید حماسه بسازیم. من نگرانم که افراد بعد از این مراسم به فکر استراحت باشند، در حالی که باید بیشتر از قبل تلاش کرد و با این افتخار بزرگی که نصیب ما شد باید از مقاومت حمایت کنیم.
دکتر علمالهدی گفت: برادران و خواهران عزیز، غزه همچنان در آتش میسوزد، جریان مقاومت همچنان دست تنهاست.
وی ادامه داد: مهمانانی که از کشورهای دیگر آمده بودند همه به من میگفتند که یکی از پشتیبانهای اصلی خود را از دست دادند و من عرض میکردم به خاطر حضور مقام معظم رهبری مدظلهالعالی جای نگرانی نیست و مردم ایران تا پای جان برای جبهه مقاومت میایستند.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم در آینده حماسهسازتر از گذشته به تلاش علمی و فرهنگی و تبدیل حرکت ایران به یک جریان جهانی مقاومت اقدام کنید.
دکتر مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، در بخش دیگری از این مراسم گفت: شهید رئیسی معتقد بود در مورد امام رضا علیهالسلام ما معینالضعفا بودن ایشان را مورد توجه قرار دادهایم و ذکر روایات و بحثها معطوف به این بوده است اما کمتر به مقام عالم آل محمد بودن ایشان توجه کردهایم و به جنبه علمی ایشان آنچنان که بایسته است نپرداختهایم.
دکتر میرزائی گفت: به همین خاطر شهید رئیسی در زمان تولیت آستان قدس رضوی مبدع ایجاد معاونت علمی بود و در همان ایام توانست در حوزه علم و فناوری، نوآوریهایی را در حوزه این معاونتِ علمی محقق سازد و این رویکرد حاصل نگاه عمیق شهید رئیسی به علم و عالِم در آستان قدس رضوی بوده است.
دکتر میرزائی در ادامه جوانگرایی، اعتماد به جوانان و کادرسازی نیروهای آینده انقلاب را از دیگر ویژگیهای شاخص شهید خدمت عنوان کرد و ادامه داد: هیچ رئیس جمهوری و هیچ مدیر تراز اولی در جمهوری اسلامی ایران به این شکل جوانان زبده، آیندهدار و دغدغهمند را در لایههای اجرایی و سطح بالا تزریق نکرده بود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تمرکززدایی آیت الله رئیسی از مناطقی همچون تهران و یا مراکز استانها و توجه ویژه به مناطق حاشیهای و محروم کشور را از دیگر ویژگیهای وی عنوان کرد و گفت: در برخی مناطق کشور که حتی استاندار و فرماندار را به خود ندیده بود، ایشان با حضور خود به درد و دل افراد این مناطق گوش میداد.
دکتر میرزائی شهرابی ادامه داد: شهید رئیسی در امر مدیریت خانواده نیز برای ما الگوست و شاهد حضور بانوی خانواده به عنوان یک مربی تراز اول در تعلیم و پرورش فرزندان در کنار کسب موفقیت در عرصههای علم، فناوری، اعتقادی و فرهنگی است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: خانواده شهید رئیسی نشان دادند میشود ضمن تحکیم اصل خانواده که دغدغه هر دو بزرگوار بوده و هست، پابهپای یکدیگر برای رشد جامعه کمک کنند و خداوند هم به این امر برکت میدهد. نقشآفرینی هر دو بزرگوار در عرصههای علمی، مدیریتی و تربیتی در سطح ملی و جهانی قابل توجه و الهامبخش است.