ارسال شده در تاریخ :

سومین کنفرانس ملی فرآیندهای گاز و پتروشیمی، با محوریت تولید و تنوع‌بخشی محصولات بر پایه گوگرد، کاربرد گوگرد و محصولات آن  در صنایع گوگردی (شیمیایی،کشاورزی، مهندسی، پلیمری، دارویی، بایوشیمی، پزشکی، آرایشی و بهداشتی، نانوفناوری و سایر صنایع مرتبط) و توسعه اقتصادی و کسب و کارهای مبتنی بر گوگرد با نگاهی بر بازارهای داخلی و خارجی، از ۵ مردادماه در دانشگاه فردوسی مشهد، به مدت دو روز برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر احد ضابط ضمن خیرمقدم در سخنان خود به ضرورت ارتباط دانشگاه ها با بخش صنعت پرداخت. وی گفت در حال حاضر شرایط کشور طوری است که موضوع اصلی کشور و جامعه طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب که سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین است تکلیفمان را چند برابر میکند و همه باید تلاش کنیم تا این مهم محقق شود. وی رویکرد مدیریت دانشگاه را در تعامل سازنده بین دانشگاه و صنعت با هدف رفع مشکلات اساسی کشور بیان نمود.

همچنین در این مراسم مهندس مجید چگنی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران از جمله سخنرانان این کنفرانس علمی بود. معاون وزیر نفت در این کنفرانس که با محوریت توسعه محصولات گوگردی برگزار گردید در سخنان خود گفت: امروز ما ارتباط خود را با مراکز دانشگاهی، بیش از پیش برقرار خواهیم کرد تا محققان دانشگاهی در صنعت، بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)، اسناد بالادستی و رویکرد ایجاد ارزش افزوده، فعالیت‌های جدیدی را آغاز تا از خام‌فروشی نیز پیش‌گیری شود.

وی با بیان این ‌که با وجود ظرفیت های گسترده در کشور، ما می‌توانیم فعالیت‌های ارزشمندی را رقم بزنیم، ادامه داد: صنعت گاز آماده حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های دانش‌بنیان در حوزه توسعه زنجیره ارزش گوگرد و ایجاد ارزش افزوده است.معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر این‌که گوگرد در صنایع مختلف اهمیت بسیار بالایی دارد و شاهد این ادعا، امروز صنعت کشاورزی و تولید کودهای شیمیایی مختلف است، تصریح کرد: بر همین اساس، پیش‌بینی شده در سال ۱۴۱۰، بالغ بر ۵ میلیون تن تولید گوگرد داشته باشیم؛ ضمن آن که چالش‌های امروز ما در صنعت گوگرد مشخص شده و در تلاشیم با رفع این چالش‌ها، بیش از پیش بر عملکرد خود بیفزاییم.

وی ادامه داد: گوگرد در حالی خام فروشی می‌شود که روزانه چند صد هزار تن فرآورده‌های گوگردی که بیشترین آن‌ها کود‌های کشاورزی است، وارد کشور می‌شود.

چگنی یکی از راه‌های جلوگیری از خام‌فروشی گوگرد را توسعه پارک‌های گوگردی دانست و افزود: با مشارکت شرکت‌های دانش بنیان و ایجاد کارخانه‌های فرآوری، محصولات متنوعی تولید و در ماه‌های آینده هم چند پارک گوگردی در کشور راه‌اندازی می‌شود.
وی به میزان تولید گوگرد در پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس اشاره کرد و گفت: ۲۷ درصد تولید گوگرد در کشور در این پالایشگاه انجام می‌شود. مهندس چگنی در خصوص گسترش فعالیت‌های دانش‌محور و افزایش ارزش افزوده گوگرد، بر نقش پارک‌های نوآوری ازجمله؛ پارک گوگردی شهید سلیمانی شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد تأکید کرد و افزود: ما می‌توانیم مرکز تحقیقات گوگرد را در مشهد و در دانشگاه فردوسی ایجاد کرده تا ذی ‌نفعان کشور را به‌صورت شبکه‌ دور هم جمع کرده و با وجود ارتباطات فراوان در فضای مجازی، به راحتی بر توسعه همکاری ‌ها بیافزاییم.

فیضی مدیرعامل پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد سرخس نیز در این کنفرانس علمی در سخنان خود اظهار داشت: در شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد سرخس سالانه ۴۶۰ هزار تن گوگرد تولید می‌شود.
فیضی تصریح کرد: با بهره‌برداری از پارک گوگردی سردار شهید سلیمانی در منطقه پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس که در فروردین امسال به بهره برداری رسید، گوگردی که قبلاً به صورت خام به کشور‌های چین و هند صادر می‌شد در حال حاضر به عنوان کود بنتونیتی و کود دانه بندی شده تولید می‌شود که ارزش افزوده بالایی دارد.

دکتر علی گرمرودی، دبیر اجرایی سومین کنفرانس ملی گاز نیز در این کنفرانس گفت: رویکرد اصلی ما در سومین کنفرانس پرداختن به مقوله مهم گوگرد می باشد. وی با اشاره به حضور خود در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد سرخس در قالب فرصت مطالعاتی، دستاوردهای این کنفرانس را برای بهبود تولید محصول گوگرد در آن پالایشگاه مفید دانست.  

شایان ذکر است دراین کنفرانس که در آن سخنرانی ها، مقالات شفاهی و پوستر و ارائه ایده ها با حضور اساتید و پژوهشگران دانشگاه‌ها و مدیران و پژوهشگرانی از شرکت‌های گاز استان‌های مختلف کشور بخصوص استان‌های خراسان و شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد ارائه گردید،  در مجموع  ۶۴ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده بود که از این تعداد ۱۵ مقاله جهت ارائه شفاهی در دو بخش ارائه مقالات و ارائه ایده ها پذیرفته شدند و ۱۰ مقاله نیز به صورت پوستری ارائه شد.

 0fcca75e-9932-4c0d-b6a1-a08583699a17

44c42914-9dd4-4feb-a0fe-3a4db390b51a

6517e483-ba1d-4b52-860b-52d43178a031

a4e4ae6d-7884-427f-bb68-6cbe25ed0d88