روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۳، مراسم بزرگداشت بیستمین سال تأسیس بنیاد دانشگاهی فردوسی در هتل پردیسان مشهد برگزار شد.
دکتر جوان جعفری، سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم با اشاره به برخی خدمات ارزشمند بنیاد دانشگاهی فردوسی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این بنیاد در حوزه رفاهی دانشجویان، ۴۵هزار متر مربع خوابگاه دانشجویی ساخته است و با همیاری خیرین، دو هزار و دویست تخت خوابگاهی در اختیار دانشگاه فردوسی مشهد قرار داده است. همچنین در حوزههای تغدیه، درمان و سلامت، شهریه دانشجویی، بیمههای تکمیلی و سایر خدمات دانشجویی نیز بنیاد اقدامات شایانی را به انجام رسانده است. امروز دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد به یمن حضور این نهاد بابرکت، مشکلی ندارند و همه تقاضاها با حفظ حرمت و کرامت دانشجویان پاسخ داده میشود. امروزه دانشجویان با وجود این نهاد، حس خوب و امید، داشتن سرپناه و حامی را تجربه میکنند.
دکتر جوان جعفری اظهار کرد: از جمله کمکهای این نهاد، کمک به جایگاه دانشگاه و ارتقا جایگاه علمی و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد است، جذب نخبگان بخشی از سیاستها بوده است که در ۳ مرحله، ورود دانشجویان، فعالیت دانشجویان در دانشگاه و فراغت از تحصیل، مورد توجه قرار گرفته است.
وی در ادامه گفت: کمک به رقابت علمی میاناعضای علمی توانمند، بخشی از خدمات این نهاد پر برکت است.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص خدمات ارائه شده توسط بنیاد دانشگاهی فردوسی بیان کرد: در حوزه تقویت مراکز نوآوری و اشتغال، این نهاد همراه با دانشهای نوین، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی و مراکز علم و فناوری کرده است که در چند روز آینده ما شاهد افتتاح برخی از این مراکز نوآوری خواهیم بود.
وی افزود: بنیاد در کنار انجام فعالیتهایی، موفق شده است یک تحول مفهومی و نهادی نیز در حوزه نیکوکاری و خدمت به فضای دانشگاه رقم بزند. بنیاد دانشگاهی فردوسی توانسته است در این مدت با اقشار متخصص، نخبه و قشر متوسط جامعه ارتباط برقرار کند، موضوعی که تاکنون کم سابقه بوده است.
دکتر جوان جعفری اضافه کرد: بنیاد دانشگاهی فردوسی، زمینهای را فراهم کرده است که در سراسر کشور، خیرین و نیکوکاران بهراحتی و بی دغدغه به سمت دانشگاهها و محافل علمی و فناوری روی بیاورند و کمک کنند. این بنیاد الگویی ساخته است که با الگوهای موفق علمی در دنیای امروز قابل مقایسه است.
دکتر جوان جعفری در انتهای سخنان خود برای تداوم و کارآمدی و اثرگذاری بیش از پیش بنیاد دانشگاهی فردوسی به طرح پیشنهاداتی از جمله موارد زیر پرداخت:
- ارتباط برقرارکردن با نیکوکاران، دانشمندان و ثروتمندان ایرانی مقیم خارج کشور به عنوان منابع عظیمی که میتوانند جهشی را در فضای آکادمیک و علمی برقرار کنند.
-بهرهگیری از ظرفیت دهها هزار دانشآموخته موفق دانشگاه فردوسی مشهد که در بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی مشغول به کار هستند و امکان کمک دارند.
-ساخت بخشهای جدید برای تداوم و تقویت همکاری بیشتر بنیاد دانشگاهی فردوسی با دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین تخصیص عناوین افتخاری برای خیرین و نیکوکاران شاخص.
در ادامه نشست مذکور نیز دکتر پندار، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر سارا شریعتی، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند.
در انتهای این نشست نیز استاد کیوان ساکت ضمن ایراد سخنرانی فرهنگی، به هنرنمایی و نواختن موسیقی پرداخت.