آیین افتتاحیه طرح توانمند سازی سفیران فرهنگی دانشگاه های منطقه 9 کشور روز یکشنبه 20 تیرماه 1400 با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدکافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، مهندس محمدهادی عسکری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دکتر مجتبی منتظری رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، دکتر حمیدرضا طاهری معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر زهرا جواهریان معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، دکتر مهدی کرمانی مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه و جمعی از دانشجویان و تشکل های دانشجویی به صورت حضوری و مجازی در محل سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
دکتر محمد کافی در آیین افتتاحیه این طرح گفت: باید اقرار کنیم که حوزه فرهنگی و اجتماعی بیشترین آسیب را از ویروس کرونا متحمل شده است.فضای مجازی خوب است، اما نمیشود همه پیام را منتقل کرد. مهارتها از طریق ارتباطات منتقل میشوند و ما در این مدت، از این ارتباطات محروم بودیم. ارتباطاتی که دانشجویان به وسیله آن، جامعهپذیر میشدند و خود را برای اداره جامعه آماده میکردند.
رئیس دانشگاه همچنین با ابراز خوشحالی از انتخاب واژه سفیران فرهنگی بیان داشت: سفیر علاوه بر کشور و خانه خود، پیامش را به بقیه جوامع هم منتقل میکند. اگر دانشگاه، خانه و کشورمان باشد، سفیران فرهنگی مأموریت انتقال پیام دوستی و محبت و انسانیت به جامعه را دارند.
دکتر کافی با بیان اینکه این روزها جامعه و دانشگاه نیاز به امید دارد اذعان کرد: امیدوارم این مهم به دست سفیران فرهنگی دانشگاه های سراسر کشور بویژه دانشگاه های منطقه 9 تحقق پیدا کند.
مهندس عسکری مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در مراسم افتتاحیه طرح توانمند سازی سفیران فرهنگی دانشگاه های منطقه ۹کشور اظهار کرد: بخشی از برنامههایی را که به توسعه و پیشرفت کشور و توانمندسازی جوانان دانشجو منجر میشود، دنبال کردیم و از این منظر، اتفاق درخور و قابل توجهی در دانشگاههای کشور صورت گرفته است. برخی از نیروهای خلاق و ارزشمند که دل در گرو توسعه و اعتلای کشور دارند، عزمشان جزم شد که بیشتر بتوانند به فضای امید و زندگی توام با مسئولیت اجتماعی کمک کنند.
در ادامه دکتر ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در سخنانی بیان کرد: یکی از رویکردهایی که ما در دولت دوازدهم دنبال کردیم، موضوع توانافزایی مهارتهای زندگی، ارتباطی و مهارتهای خوب زیستن برای جوانان بوده است. دانش آموزان و دانشجویان مخاطبان اصلی ما در این طرح بودند و هدف ما، انسجام خانواده و انسجام اجتماعی بوده که یکی از ماموریتهای ما در حوزه خانواده است.
وی اظهار کرد: انتظارم این است که این طرح در دانشگاهها استمرار پیدا کند. این را به مثابه نهالی ببینید که با کمک ما در دانشگاه کاشته میشود و شما با همکاری دستگاههای مختلف این مهارتها را توسعه میدهید. میتوانید جریانسازی خوب فرهنگی و اجتماعی را شکل و استمرار دهید. فقط به یک دوره طرح توانمندسازی سفیران فرهنگی بسنده نکنید و ادامه دهید. چرا که ضرورت فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی جامعه ماست و اگر توجه نکنیم، مشکلات زیادی را در آینده خواهیم داشت.
در ادامه این مراسم مجتبی منتظری معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد اظهار نمود: ما بیش از 30 فرهنگسرا و مرکز فرهنگی اجتماعی در سطح شهر مشهد داریم که دانشجویان، فعالان فرهنگی، دبیران انجمنهای علمی و کانونهای فرهنگی هنری میتوانند در مجموعه این فرهنگسراها همکاری کنند و به فعالیتهای داوطلبانه بپردازند. این آمادگی از جانب شهرداری کاملا وجود دارد و از این طرح، حمایت میکند.
شایان ذکر است طرح توانمندسازی سفیران فرهنگی دانشگاههای منطقه ۹ کشور به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد طی روزهای ۲۰ تا ۲۲ تیر ماه در حال اجراست و کارگاه های طرح توانمندسازی شامل کارگاه سیاست گذاری عمومی، کارگاه حقوق اداری، کارگاه تاب آوری اجتماعی و کارگاه گفت و گوی بین نسلی می باشد که در روزهای دو شنبه 21 تیرماه و سه شنبه 22 تیرماه برگزار می شود.