ارسال شده در تاریخ :

مراسم افتتاح گروه مهندسی نساجی روز سه شنبه ۲۵ مهرماه 1402 در محل دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

 در این رویداد که دکتر احد ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر رجبی مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی، دکتر شریعتی رئیس دانشکده مهندسی و جمعی از مدیران دانشگاه و اساتید دانشکده مهندسی حضور داشتند، روبان افتتاح ساختمان این گروه جدید توسط خانواده مهندس نیک‌نژاد، به عنوان حامی مالی این پروژه قیچی شد.

این ساختمان به همت پیشکسوت صنعت نساجی مهندس محسن نیک‌نژاد حسینی و با حمایت بنیاد فرهنگی رعد و نمایندگی مهندس فرهمند و با کارفرمایی بنیاد دانشگاهی فردوسی به مساحت ۱۰۵۰ متر مربع بازسازی و به نام پدر این خیر نیک اندیش، میر آقا نیک‌نژاد حسینی نامگذاری گردیده است.

با انجام این پروژه که از سال ۱۳۹۹ آغاز و دو سال به طول انجامید، دو آزمایشگاه، یک سالن جلسات، دو کلاس درسی، فضای استراحت و سالن‌های مطالعه جهت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و فضاهایی نیز برای حضور و تعامل شرکت‌های فناور و دانش بنیان ایجاد و آماده بهره‌برداری گردیده است.

 از ویژگی های فنی این بازسازی می توان به عدم استفاده از سقف کاذب در راستای صرفه جویی مالی اشاره کرد.

در آیین افتتاحیه این ساختمان، دکتر شریعتی ضمن سخنانی از هیأت رئیسه سابق دانشگاه و دانشکده مهندسی و دیگر افرادی که به هر نحو در این اتفاق تاثیرگذار بودند تقدیر و تشکر کرد و برای مهندس محسن نیک‌نژاد که به دلیل حادثه ای که حین تلاش‌هایشان در مسیر این پروژه رخ داده بود امکان حضور در جلسه را پیدا نکردند، آرزوی سلامتی نمود.

وی ابراز امیدواری کرد گروه مهندسی نساجی با توجه به نیاز مبرم و کمبود امکانات آموزشی در این حوزه در کشور، به قطب این رشته در شرق کشور تبدیل شود.

مهندس محسن نیک‌نژاد نیر طی تماس تلفنی با تشکر از دست اندرکاران این پروژه و ابراز تاسف از عدم امکان حضور، با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۳۰۰ میلیون پوشاک قاچاق می‌شود که در صورتی که به تولید داخل توجه شود، می توان از این ظرفیت برای اشتغال‌زایی و رونق اقتصاد کشور بهره برد، انگیزه خود از مشارکت در این امر خیر را کمک به عمران و آبادی میهن عزیزمان ایران عنوان نمود.

در ادامه دکتر رجبی پس از معرفی خود به عنوان یکی از فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد، با ارایه گزارشی از وضعیت صنعتی استان و برنامه های این وزارت خانه برای آینده پیش رو، نسبت تعداد صنایع استان را ۶ درصد کشوری اعلام کرد در حالی که میزان سرمایه گذاری زیر ۱ درصد است که به معنای وجود بیشتر صنایع کوچک smeها است.  وی با اشاره به ظرفیت های موجود در استان، یکی از اولویت های سازمان متبوع خود را صنعت نساجی به خاطر مزیت هایی چون آب‌بری اندک، اشتغال‌زایی بالا و بهره‌وری اقتصادی عنوان و با ارایه آماری از ۲۶۰۰ واحد صنفی تولید پوشاک در استان، حلقه مفقوده این صنعت را ارایه دانش فنی و فارغ التحصیلان متخصص این رشته بیان و ابراز امیدواری کرد توجه به این رشته در دانشگاه فردوسی مشهد، آغازگر تحول در صنعت نساجی استان و کشور شود.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی صادرات به کشورهای همسایه طی سال گذشته، این اتفاق که به همت دولت جدید رقم خورده است را نیز بستر مناسبی برای رشد بیشتر صنعت نساجی به تبع صنایع دیگر دانست.

دکتر ضابط نیز طی سخنانی ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های خانواده نیک‌نژاد در جهت توسعه صنعت نساجی، از اینکه خیرین علاوه بر تلاش‌هایشان در حوزه مختلف در حوزه کسب و کار نیز ورود نموده اند ابراز خرسندی نمو‌د.

گفتنی است رشته مدیریت نساجی کار خود را با پذیرش اولین گروه از دانشجویان در مقطع کارشناسی در سال ۱۴۰۲ آغاز نموده و در آینده نزدیک گرایش پوشاک نیز به رشته های گروه مهندسی نساجی اضافه خواهد شد.

p2

p3

p5

p4

p1