افتتاحیه دومین دوره بصیرت افزایی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر دختر در روز چهار شنبه 21 تیرماه ۱۴۰۲ در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد دانشجویان دختر شاهد و ایثارگر شرکت کننده در این طرح پیش از آغاز مراسم افتتااحیه با حضور در مزار شهدای دانشگاه فردوسی مشهد به آنان ادای احترام نمودند.
در ابتدای مراسم افتتاحیه که در تالار قدس حرم مطهر برگزار گردید دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در مراسم افتتاحیه دومین رویداد ملی طرح ضیافت ایثار به سالروز واقعه مسجد گوهرشاد اشاره کرد و از جاننفشانیهای مردم برای مقابله با فرهنگ غرب که سعی در تغییر فرهنگ اسلامی داشته است یاد کرد.
وی خطاب به دانشجویان دختر شاهد و ایثارگر گفت حجاب شما باعث افتخار دانشگاهیان است دکتر غفاری ادامه داد حجاب یک فضیلت است از ویژگیهای فضیلتها دشواری و مبارزه برای حفظ آنهاست. لذا داشتن حجاب نیز در این دوران عنوان یک فضیلت سختیهای خود را دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت:جوشش ها هنوز هم در دانشگاه های کشورمان وجود دارد و برخی از شهدای مدافع حرم، امنیت و اخلاق از متن این دانشگاه ها برآمدند و تربیت شدند.
دکتر کلانتری افزود: باید این ظرفیت عظیم که برگرفته از تمدن بزرگ ایران اسلامی است به دیگران معرفی شود و اکنون رسالتی زینبی این اقدام بر دوش خانواده ایثارگران است.
وی ادامه داد: میزان حمایت زنان از عفاف و اخلاق در جهان بیش از مردان است و این در حالی است که تصویر رسانهها چیزی دیگری را نشان میدهند. وی خطاب به دانشجویان دختر شاهد و ایثارگر گفت شما رسالت زینب گونه عظیمی بر عهده دارید.
معاون وزیر علوم بیان کرد: هر انحرافی که در جهان شکل گرفته است، تمدن های جریان ساز به مبارزه با آن پرداخته و آن انحراف را به حاشیه برده است؛ به عنوان نمونه در ماجرای واقعه مسجد گوهرشاد که عفت و پاکدامنی جامعه ایران را هدف قرار داده بود، توسط توده مردمی بر گرفته از تمدن ایران اسلامی مورد اعتراض قرار گرفت.
او اضافه کرد: سرمنشاء این تمدن نیز به پیروی از احکام خدا و رفتار ائمه اطهار باز میگردد و افرادی که از این بزرگواران پیروی کردند، هدایت شدند و باعث هدایت دیگران نیز بودند.
دکتر تقیزاده مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت علوم ضمن خیر مقدم به دانشجویان گزارشی از برگزاری اولین دور از طرح ضیافت ایثار در سال گذشته ارائه کرده و عنوان کرد استقبال از این طرح باعث گردید تا ما مصمم به ادامه آن شویم.
وی با اشاره به شعار بصیرت و خودباوری در این دوره خطاب به دانشجویان گفت شما باید پای خود را جای پاهای پدرانتان بگذارید.
دکتر تقیزاده در ادامه سخنان خود کنار یکدیگر بودن و محیطی صمیمانه میان دانشجویان سراسر کشور را از ویژگیهای این دوره بیان کرد و از میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد تقدیر به عمل آورد.وی در پایان سخنان خود از طرح جدید تجلیل از دانش آموختگان شاهد و ایثارگر خبر داد
دکتر داداشپور معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویان به عنوان آخرین سخنران یاد و خاطره ۱۶۰۰ شهید واقعه مسجد گوهرشاد را گرامی داشت کرد و عنوان کرد حجاب نماد مسلمانی است و انتظار میرود دختران شاهد و ایثارگر ما با پیروی از پدرانشان اجازه ندهند نماد حجاب در دانشگاهها کمرنگ شود. وی ادامه داد: حجاب سلاح صیانت از عفت زنان است و دانشجویان به ویژه دانشجویان خواهر در این برهه حساس نقش اساسی و تاثیر گذار را بر عهده دارند.
معاون دانشجویی وزارت علوم گفت دانشگاههای نسل چهارم دانشگاههای با مسئولیت اجتماعی هستند و وقتی این نقشه دانشگاهها در حوزه ایثار وارد می شود یعنی باید اثرگذار بود و بر جامعه و محیط پیرامون خود اثر گذاشت. وی در سخنان خود گفت انتظار میرود در این طرح شرکت کنندگان عنصر معرفت را دریابند و ایثارگری را برای خود معنا کنند وی همچنین در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که به زودی کانونهای ایثار در دانشگاهها تشکیل گردیده و به ایفای نقش پردازند.
اجرای گروه تواشیح دانشگاه فردوسی مشهد و مدیحه سرایی از دیگر برنامه های این مراسم بود.