مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس تفکر سیستمی در عمل در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد

افتتاحیه نخستین کنفرانس تفکر سیستمی در عمل با حضور دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی، استادان، مدیران، کارشناسان و پژوهشگران کشور در زمینه تفکر سیستمی روز 20 آذر 1398 در تالار دکتر رحیمی زاده دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خیر مقدم عرض می کنم خدمت مهمانان گرامی، دانشمندان، دانشجویان و استادان به ویژه عزیزانی که از راه دور و نزدیک در اولین کنفرانس ملی تفکر سیستمی شرکت کردند، همچنین استاندار خراسان رضوی و معاونین، مدیران صنایع و مدیران سازمان های مستقر در استان خراسان رضوی،

وی ادامه داد: از آنجا که تخصص بنده در حوزه علوم زیستی و کشاورزی می باشد، به این تکته اعتقاد دارم که ما هر چه به آفریده های خداوند بزرگ بیشتر توجه کنیم بیشتر به تفکر سیستمی معتقد شویم، یک سلول را در نظر بگیرید تمام اجزای سلول مثل یک کشور با هم در تعادل اند و هر اندامکی از اندامک های سلول تلاش می کند که در جایگاه خودش وظیفه اش را خوبی انجام بدهد، چنین نظم و هماهنگی است که می تواند سیستم را به پیش ببرد ولی نکته کلیدی این است که سیستم ها اگر یکیدگر را پیدا کنند و خرده سیستم‌ها بتوانند سیستم های بزرگتر را مدیریت کند و شکل بدهد، یک اندامی مثل برگ را تشکیل می‌دهند و برگها وقتی کنار همدیگر قرار می گیرند می توانند یک گیاه و گیاهان در کنار هم مزرعه را تشکیل می دهند.

نکته کلیدی این است که سیستم های کوچک بتوانند نقش خود را در سیستم های بزرگتر و اکوسیستم های بزرگ تر ایفا کنند، دانشگاه با این که یک سیستم می باشد ولی زمانی ارزشمند است که بتواند نقش خود را در یک اکوسیستم بزرگتر به خوبی ایفا کند.

امروز به دنبال آن هستیم که هر جزئی از اجزای یک سیستم بتواند در سیستم خود آنگونه ایفای نقش کنند این جهان پهناور در ثبات ادامه بدهد. به این نکته اشاره کنم که سیستم های طبیعی به هیچ وجه از پایداری خارج نمی شوند و خودشان را کنترل می‌کند این انسان است که برای اینکه قصد ندارد خود را با طبیعت وفق بدهد مجبور است که سیستم ها را دست کاری بکند، که اگر با تدبیر و با برنامه نباشد قطعاً حسارت زا خواهد بود به امید این که در کشور عزیزمان ایران تفکر سیستمی ترویج پیدا کند.

دکترعلیرضا پویا دبیر علمی کنفرانس گزارش اجمالی از کنفرانس به شرح زیر ارئه کرد:

تعداد ۹۸ مقاله به دبیرخانه کنفرانس واصل شده است که از این تعداد ۵۲ مقاله برای ارائه در بخش شفاهی پذیرفته شده است، در طرح‌های تخصصی ویژه سیستم های اقتصادی اجتماعی سیستم های صنعتی و تولیدی در مدیریت شهری و مبانی تفکر سیستمی چالش‌ها فرصت‌ها در چهار پنل ۱۸ مقاله ارائه می شود، که درصد پذیرفته شدگان ۵۳ درصد بوده است.

از ۲۷ دانشگاه کشور داوری مقالات را برعهده داشتند، و از ۴۱ دانشگاه پذیرش مقالات داشتیم، تعداد ده سخنرانی برنامه‌ریزی شده که از این ده سخنرانی پنج سخنرانی توسط دانشگاهیان و پنج سخنرانی توسط مدیران سازمان ها و شرکت های صنعتی و خدماتی برنامه‌ریزی شده است، تعداد ۷ کارگاه آموزشی را اجرا خواهیم کرد که ۵ کارگاه توسط دانشگاهیان و دو کار مهم توسط مدیران سازمان های صنعتی اجرا می‌شود.

سخنرانان کنفرانس علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی، با مبحث مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، محمدرضا کلایی شهردار مشهد، با مبحث درآمدی در حل مسائل شهری با رویکرد سیستمی، دکتر پیام حنفی زاده گروه مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی با موضوع ساختاردهی به مسئله با استفاده از روش های سیستم های نرم با تاکید بر تفاوت رویکردهای سخت و نرم در حل مسائل، دکترمنوچهر منطقی با موضوع فرصت ها و چالش های مدیریت حمل و نقل در ایران با رویکرد هوشمند سازی و محمد علی چمنیان مدیرعامل شرکت دانش بنیان نیان الکترونیک می باشند.

محورهای کنفرانس تفکر سیستمی مفاهیم چالش ها و فرصتها، رویکردهای ساختار دهی به مسئله، پویا شناختی

توضیح این که این کنفرانس در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه 20 و 21 آذر ادامه دارد.

98092017.JPG

98092018.JPG