ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد ، دومین جشنواره ملی فناوری‌های آب (آب‌های نامتعارف) روز سه‌شنبه 20 آذرماه 1397 ، با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و مسئولانی از  وزارت‌های نیرو، جهاد کشاورزی، و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جمع دانشگاهیان، کارشناسان، واحدهای فناور و مخترعان در تالار اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد به کار خود پایان داد.

در ابتدای مراسم اختتامیه دکتر داوری عضو هیئت‌علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس جشنواره گزارشی از روند برگزاری جشنواره در طی دو روز برگزاریان در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه نمود و اظهار داشت: هدف این جشنواره رونق بخشیدن به فناوری‌های آب است، تا با رشد و توسعه این فناوری‌ها و بکارگیری آنها بخشی از مشکلات آبی حوضه‌های بحرانی کشور التیام یابد".

دکتر کامران داوری افزود: "البته، راه‌حل اساسی آن است که برداشت‌های آب کمتر از سقف مجاز (یعنی 75% تجدیدپذیری منابع آب حوضه) باشد".

دکتر سعید کیوانفر، معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه فردوسی مشهد، در سخنانی رویکرد این دانشگاه را حرکت به سمت یک دانشگاه نسل سوم با هدف به ثمر نشاندن علم و پژوهش در عرصه‌ی فناوری و خدمت به جامعه خواند و این جشنواره را به همین لحاظ ستود.

دکتر کیوانفر با بیان اینکه دانشگاه‌های نسل سوم، مؤسسات ارزش‌آفرین و کارآفرین هستند افزود: وجود مرکز فناوری‌های پیشرفته در دانشگاه فردوسی مشهد ناشی از این رویکرد است. وی با بیان اینکه امروز در ایران دانشگاه‌ها جزو مظلوم‌ترین نهادها هستند اظهار داشت: افزایش مسئولیت‌پذیری اجتماعی، بین المللی‌سازی و ارتقای رتبه دانشگاه در رده های ملی و بین المللی از جهت گیری های اصلی دانشگاه فردوسی مشهد است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع دانشگاه فردوسی مشهد همچنین با توجه به توسعه‌ فعالیت‌های فناورانه دانشگاه فردوسی مشهد، خواستار حمایت هرچه بیشتر معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری بویژه در حوزه «ستادهای توسعه فناوری‌های راهبردی» از این دانشگاه شد.

سپس محمودی مشاور عالی وزیر نیرو در سخنان خود با تأکید بر اهمیت مسئله آب اظهار کرد: خراسان رضوی به‌عنوان یکی از استان‌های قطب علمی و پژوهشی، منابع انسانی، مدیریت و دانشگاهی به شمار می‌رود؛ باوجود تمام این مزایا در استان، با بسیاری از مشکلات روبه‌رو است.

وی با اشاره به اینکه اگر مشکل آب در خراسان حل نشود، نمی‌توانیم به هدف‌های والایی دست پیدا کنیم، بیان کرد: لازمه پیشرفت خراسان رضوی حل بحران‌های آب است؛ ازاین‌رو، اگر مشکل آب در خراسان حل نشود، نمی‌توانیم به هدف‌های والایی دست پیدا کنیم.

مشاور عالی وزیر نیرو افزود: 21 سال پیش با تفکر دانشگاهی و اجرایی کردن عملیات، احداث سد دوستی آغاز شد؛ احداث این سد با مخالفت‌های بسیاری همراه بود درحالی‌که با توجه به وضعیت میزان بارش‌ها، این سد تأمین‌کننده 40 درصد آب شرب شهر مشهد است.

مشاور عالی وزیر نیرو تأکید کرد: اگر بتوانیم مشکل آب خراسان رضوی و شهر بزرگ مشهد را حل کنیم، کلید گشایش حل مسئله آب کشور را به دست آورده‌ایم. در این خصوص این مسئله باهمت مهندس مقدوری، دکتر رشیدیان و مدیریت اداره‌های آب استان و شهرستان مشهد گام‌های مثبتی در راستای بهبود وضعیت آب برداشته‌شده است.

وی با اشاره به اینکه در خراسان رضوی اولویت آب شرب است، بیان کرد: در زمان احداث سد دوستی یک طرح جسارت‌آمیزی بوده است و این در حالی است که افراد بسیاری با این طرح مخالف بوده‌‎اند. با توجه به اینکه مشهد نمونه‌ای از یک کشور کوچک محسوب می‌شود، باید طرح و فکر اساسی در خصوص مسئله آب داشت.

در ادامه برگزاری مراسم اختتامیه مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی فن‌آوری آب مهندس حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهر مشهد مقدس در سخنان خود مشهد را عمده‌ترین کانون جمعیتی در شرق ایران خواند که دغدغه کم‌آبی دارد.

وی با اشاره به عمده‌ترین منابع تأمین آب آشامیدنی این شهر، بند دوستی در مرز میان ایران و ترکمنستان و در نزدیکی مرز افغانستان را در طول سال‌های گذشته، عمده‌ترین منبع تأمین آب آشامیدنی شهر مشهد عنوان کرد که اکنون با کم‌آبی شدید مواجه است.

سپس مهندس شریعتمدار، مشاور عالی وزیر کشاورزی ایران، بابیان این‌که مشکل خشک‌سالی در این کشور، نبود یک چارچوب و راهبرد مدون و مصوب است، بر ایجاد راهبرد مقابله با خشک‌سالی و کمک به اجرایی شدن آن تأکید کرد.

دکتر قادری فر، قائم‌مقام معاون توسعه و فن‌آوری معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری ایران هم با اشاره به این‌که مشکلات حوزه آب، به دست خودشان ایجادشده، خاطرنشان کرد که با استفاده از محصولات فن‌آورانه، در حل مشکلات این کشور در حوزه آبی تلاش خواهند کرد.

محمدرضا کلایی شهردار مشهد نیز در این مراسم اظهار داشت: طی دو روز گذشته صحبت‌های زیادی در خصوص اهمیت حوزه آب انجام شد و مدیریت شهری نیز بر اهمیت آب و حفظ منابع آبی آگاه است.

وی اضافه کرد: در بازدیدی که از نمایشگاه اختراعات و فناوری‌های حوزه آب در حاشیه این جشنواره داشتم ابتکارات و خلاقیت‌هایی را مشاهده کردم که بخشی از آن را می‌توان در مدیریت شهری مورداستفاده قرارداد.

وی تصریح کرد: بر این اساس از مبتکران و مخترعان و شرکت‌های دانش‌بنیان که در این جشنواره خلاقیت‌ها ابتکاراتی را در حوزه آب که می‌تواند مشکلات مدیریت شهری را در این حوزه برطرف کنند می‌خواهم ظرف 10 روز آینده به معاونت خدمات و محیط‌زیست شهری مشهد مراجعه و طرح‌هایشان را ارائه دهند.

لازم به ذکر است در پایان مراسم اختتامیه از برترین‌های دومین جشنواره ملی فناوری‌های آب تقدیر به عمل آمد .

گفتنی است اعضای هیئت‌علمی، مسئولان و مدیران همچنین کارشناسان داخلی و خارجی از 15 کشور آسیایی، اروپایی و آفریقایی با حضور در دومین جشنواره ملی فناوری‌های آب، هشتمین نشست آسیایی G-WADI دومین نشست بین‌المللی IDI در این جشنواره که به مدت دو روز در روزهای 19 و 20 آذرماه سال 1397 در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، راه‌های برون‌رفت و مدیریت بحران آب در خراسان رضوی و شرق کشور را بررسی کردند.

در حاشیه این جشنواره نیز در بخش شرکت‌های فناور و سرمایه‌گذار نیز 21 شرکت حضور پیدا کردند و اختراعات و کارهای جدید خود را در حوزه آب نظیر ساخت دستگاه‌های تصفیه، کاهنده مصرف و موارد مشابه به نمایش گذاشتند.

841448

841447

841439

841440

841449

841441

841442