ارسال شده در تاریخ :

در این نشست علمی که یکشنبه 29 شهریور ساعت 10 در سالن آمفی تئاتر دانشکده الهیات با همکاری مرکز پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه برگزار شد، پروفسور مارگاریتا گروبر استاد الهیات سیستماتیک از دانشگاه کوبلنز آلمان با موضوع "عیسی مسیح علیه السلام در عهد جدید" و پروفسور عبدالعزیز ساشادینا استاد مطالعات اسلامی از دانشگاه جرج میسون آمریکا و استاد مدعو در دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع "منابع گفتگو میان اسلام و مسیحیت" به سخن پرداختند.


در ابتدای نشست، پروفسور گروبر درباره جایگاه حضرت مسیح علیه السلام در متون و ادبیات عهد جدید توضیحاتی داد و گفت: تلاش حضرت عیسی این بود که نشان دهد خداوند، پروردگار محبت است و با فهمیدن خداوند به مثابه نقطه عشق و محبت است که می توان در بین همه بشریت به نقطه وحدت و تکامل دست یافت. وی بر اساس دیدگاه الهیاتی با تأکید بر تفاوت ها سعی در ایجاد تفاهم و گفتگو میان اسلام و مسیحیت داشت.


در ادامه پروفسور ساشادینا گفت: هیچگاه نمی توان تمامی انسان ها را موافق و پیرو یک عقیده و نظر کرد بلکه چیزی که می توان به آن تمسک جست احترام به یکدیگر و گفتگو بر اساس احترام به شأن و جایگاه انسانی است. ایشان مبنای گفتگوی بین ادیان را نه مباحث الهیاتی بلکه اخلاق عنوان نمود.


وی در ادامه به فرمان حضرت علی علیه السلام به مالک اشتر اشاره کرد که حضرت به مالک فرمودند: " ای مالک تو در سرزمین مصر با دو گروه از مردم مواجه خواهی شد. یک قشر کسانی هستند که همکیشان تو هستند و با تو در دین مشترک اند و قشر دیگر کسانی اند که در خلقت با تو شریک هستند" و این نشاندهنده تأکید حضرت به اشتراکات و شآن و جایگاه انسانی برای رسیدن به وحدت است. 


قبل از برگزاری نشست، دکتر مارگاریتا گروبر از کتابخانه دانشکده نیز بازدید کرد.



el942


el943