ارسال شده در تاریخ :

هیئتی شامل دکتر نظامی رئیس دانشکده کشاورزی به همراه دکتر وکیلی مدیر گروه علوم دامی و دکتر محمدی مدیر گروه اقتصاد کشاورزی همچنین دکتر محمودی ریاست اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، بازدید یک‌روزه‌ای از واحدهای تولیدی بخش کشاورزی و صنایع مرتبط در شهرستان کاشمر داشتند.

در این بازدید که در آبان ماه برگزار شد، ابتدا از مجتمع تولیدی و زنجیره عرضه مرغ صالح کاشمر بازدید به عمل آمد و با مدیر و کارشناسان این مجموعه در مورد ظرفیت تولید، امکانات و دستاوردهای مجموعه صحبت شد. این زنجیره تولید و عرضه شامل واحد تولید خوراک دام، واحد دامپروری، واحدهای مرغ تخم‌گذار، مرغ گوشتی و شبکه توزیع تخم‌مرغ در کشور هست که به همت آقای صالحی یکی از کارآفرینان منطقه کاشمر و مدیر این مجموعه از سال 1390 فعالیت خود را به‌طورجدی و گسترده آغاز نموده است. این واحد از سال 1378 در صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان فعالیت داشته و با تولید کنسانتره های گاوی، موفق به کسب عنوان تولیدکننده نمونه کشوری در سال 1380 شد. در سال 1383 این شرکت موفق به دریافت استانداردهای دان طیور و خوراک گاوشیری و استاندارد بین المللی ایزو 9002 در تولید خوراک دامی و طیور برای اولین بار در کشور گردید. در سال 1385 به عنوان واحد نمونه کیفیت از طرف اداره استاندارد معرفی شد و در سال 1386 به عنوان نمونه کارآفرینی استانی از طرف اداره کار معرفی گردید. در سال 1388 خط اول تولید فول فت سویا برای اولین بار در کشور در این کارخانه نصب شد. در سال 1390، خط جدید تولید مکمل‌های معدنی و ویتامینه، خط تولید کنسانتره آجیلی و خط تولید خوراک کامل به شکل کیوب نصب شد.

در ادامه از سایت الگویی تولید انار با استفاده از مالچ پلاستیک و با مشاوره کارشناسان جهاد کشاورزی کاشمر بازدید به‌عمل‌آمده و ضمن صحبت با این باغدار، مزایای استفاده از مالچ پلاستیک در محصولاتی مثل انار و انگور که شامل افزایش راندمان آبیاری، کنترل علف‌های هرز، جلوگیری از ریزش گل در انار و کاهش ترکیدگی انار به جهت کاهش نوسانات رطوبتی است، موردتوجه قرار گرفت. در ادامه جلسه‌ای در محل جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر با مهندس موسوی مدیر این سازمان برگزار شد و در خصوص اهداف سفر و چالش‌های بخش کشاورزی شهرستان کاشمر و ظرفیت‌های دانشکده کشاورزی برای کمک به حل مسائل کشاورزی شهرستان گفتگو به عمل آمد.

بازدید بعدی از کارگاه بسته‌بندی کشمش در کاشمر بود که هیئت بازدیدکننده از نزدیک با مشکلات واحدهای تولیدی و صادراتی آشنا شدند. در گفتگو با مدیر واحد مشکلاتی مثل تحریم و آثار آن بر صادرات محصولات کشاورزی ازجمله کشمش موردبحث قرار گرفت. در ادامه از واحد فری استایل دام سنگین با ظرفیت 65 رأس گاو شیری بازدید به عمل آمد. درنهایت نیز بازدید از واحد کشت فشرده زعفران به روش مطلق بازدید به عمل آمد و دستاوردهای این روش ازجمله تولید بیشتر در واحد مقیاس و صرفه‌جویی در منابع ازجمله آب موردتوجه قرار گرفت. این سیستم تولید زعفران در فضای 100 مترمربع و در 8 طبقه اجراشده است که می‏تواند تجارب ارزشمند و مفیدی را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

841382