ارسال شده در تاریخ :

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در راستای رسالت و مسئولیت‌های این دانشکده و به‌منظور مشارکت در رفع مشکلات تولید در بخش کشاورزی استان خراسان رضوی و رفع نیازهای تخصصی و علمی تولیدکنندگان محصولات باغی، زراعی، دامی،، درخواست سازمان‌های ذی‌ربط و تولیدکنندگان مناطق مختلف استان را در دستور کار قرار داده است.

بدین منظور و باهدف پایش وضعیت باغات، اراضی زراعی و واحدهای دامی و باانگیزه کاهش دغدغه‌های تولیدکنندگان، اعزام محققین و اعضاء هیئت‌علمی گروه‌های آموزشی دانشکده به‌منظور بازدید، بررسی میدانی و ارائه راهکار و راه‌حل‌های تخصصی را برنامه‌ریزی کرده است که گزارش‌های آن به‌تناوب ارائه خواهد شد:

بررسی آفات باغات گردو و بادام در سبزوار

به‌منظور بررسی آفات باغات گردو و بادام مناطق از شهرستان سبزوار، که منجر به خسارات شدید در منطقه شده است، بازدیدی توسط آقایان: دکتر قربانعلی اسدی مدیر گروه آموزشی اگروتکنولوژی، دکتر مجتبی حسینی و دکتر جواد کریمی از اعضاء گروه آموزشی گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی صورت گرفت. طی این بازید عامل اصلی بروز خسارات، کرم خراط تشخیص داده شد و اذعان شد که به دلیل کمبود بارندگی در سالهای گذشته و تضعیف درختان منطقه جمعیت این آفت افزایش چشمگیری یافته و خسارات وارده بسیار شدید شده است. پس‌ازاین بازدید، برای بررسی بیشتر، با هماهنگی و توافق با مالک یکی از باغات منطقه مقرر شد تا دانشکده کشاورزی جهت اجرای یک برنامه مدون در خصوص شناخت دقیق آفت و سیکل تولیدمثلی از طریق استفاده از تله‌های نوری و فرمانی برای پایش و کنترل آفت در منطقه زرقان سبزوار وارد عمل شود. اجرای این برنامه به‌زودی آغاز خواهد شد. ​

بررسی کاهش تولید گلخانه‌های خیار و گوجه‌فرنگی در شهرستان کلات

با دعوت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بازدیدی توسط دکتر محمد زکی عقل عضو هیئت‌علمی گروه آموزشی گروه گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد جهت بررسی مشکلات گلخانه‌های خیار و گوجه‌فرنگی در کلات انجام شد. ازجمله مشکلات مشاهده‌شده در این گلخانه‌ها که تحت کشت هیدروپونیک قرار دارند، مشاهدات حاکی از عدم تعادل ترکیبات مغذی برای گیاه و مقدار زیاد نیترات، که منجر به پوسیدگی گیاه شده، همچنین رطوبت بالای گلخانه (حدود 80-85 درصد)، که باعث طغیان سفیدک داخلی در خیار شده، می‌باشد. همچنین وجود آفت در گیاه گوجه باعث کاهش شدید محصول شده بطوریکه تولید محصول از 300 کیلوگرم به 10 کیلوگرم کاهش‌یافته است. مقرر شد با هماهنگی جهاد کشاورزی شهرستان کلات، یک برنامه عملیاتی متشکل از تعدیل فرمول غذائی، سم‌پاشی و استفاده از تله‌های نوری و فرمونی برای کنترل آفات و بیماری‌ها اجرا گردد.

بررسی مشکلات تولید کرم ابریشم در شهرستان تربت‌حیدریه

به درخواست سازمان دامپزشکی بازدیدی توسط دکتر جواد کریمی عضو هیئت‌علمی گروه آموزشی گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد از محل پرورش کرم ابریشم در تربت‌حیدریه جهت بررسی مشکلات پرورش کرم ابریشم در این مکان صورت گرفت. مشکلات موجود در این منطقه در سطح نوغان‌داری ارزیابی شد و مشاهده شد که در برخی موارد پس از تولید کرم ابریشم امکان تشکیل پیله فراهم نمی‌شد. مقرر شد آقای دکتر کریمی با حمایت شرکت سهامی کرم ابریشم به بررسی علل و راهکارهای این مشکل در منطقه و همچنین در کل کشور بپردازند.