ارسال شده در تاریخ :

دکتر احمد نظامی، رئیس دانشکده کشاورزی در گفتگویی با روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص وضعیت کشاورزی در مناطق سیل‌زده کشور اظهار داشت: انعکاس دلواپسی‌ها و بیم و امید حاکم بر مناطق سیل‌زده باید ما را بر آن دارد تا یافته‌های کاربردی برای تسکین آلام و مرارت‌های کشاورزان هم‌وطن در مناطق سیل‌زده را به‌سرعت در معرض استفاده آنان قرار داده و در این راستا از همکاران دانشگاهی برای به اشتراک‌گذاری جدیدترین یافته‌های ملی و بین‌المللی در بخش کشاورزی و نحوه مدیریت بخش‌های متنوع آن پس از بروز بحران استمداد بطلبیم.

وی افزود: در این روزها که هم‌وطنان عزیزمان در شمال، غرب و جنوب کشور درگیر سیل هستند، از نیازمندی و وضعیت روحی و روانی آنان، به‌ویژه بسیاری از کشاورزان، باغداران و دامداران که دسترنج سال‌ها تلاش و کوشش خود را بربادرفته می‌بینند غافل نشویم و از ارائه مشورت به این عزیزان که نیاز به مشاوره‌های علمی برای رفع برخی مشکلات خود در کوتاه‌مدت رادارند دریغ نورزیم.

دکتر احمد نظامی افزود: به‌عنوان نمونه با رایزنی با همکاران دریکی از دانشگاه‌ها به این جمع‌بندی رسیدیم که مشکل زرد شدن بوته‌های گیاهان زراعی را پس از سیل می‌توان با اسپری کردن اسیدآمینه و محلول غذایی تا حد زیادی مرتفع کرد. از دانشگاه دیگری نیز اطلاع حاصل شد که مشکل برخی مزارع لرستان از همین طریق برطرف می‌شود. متأسفانه در مورد باغ‌های پرتقال برخی گزارش‌ها حاکی است که برخی باغداران مترصد هستند تا باغ‌های پرشده از گل‌ولای سیلاب را اصطلاحاً کف برنمایند، به‌راستی آیا راهی برای حفظ درختان نیست تا مانع ضررهای هنگفت به کشاورزان شود چراکه کاشت مجدد و ایجاد باغ نوین به سال‌ها زمان نیاز دارد.

 دکتر نظامی ادامه داد: آیا راهکاری برای رفع مشکل مزارع و نشا‏های برنج وجود ندارد؟ آیا نمی‌توان برای مزارع نشا برنج که از بین رفته است، نشا را در مکانی دیگر تولید کرد و بعد در اختیار کشاورزان گذاشت که یک ماه عقب‌ماندگی برای آنان اتفاق نیفتد؟ شواهد حاکی از آن است که در موردی دیگر در سال‌های گذشته برخی از دوستان مزارع گوجه‌فرنگی را بعد از سیلاب با قارچ‌کش تیمار کرده‌اند که مزارع آن‌ها نسبت به کشاورزانی که این کار را نکرده‌اند بهتر بوده است.

و یا در مورد دام، برخی شواهد نشان می‌دهد که گوسفند‏های ایرانی قیمتی نسبتاً بالاتر از گوسفندهای کشورهای همسایه دارند. ممکن است برخی دامداران که دام‌هایشان تلف‌شده است برای خرید دام از این کشورها با و یا بی‌واسطه متمایل شوند. آیا در این صورت‌وضعیت قرنطینه و اختلاط نژادی مشکلی ایجاد نمی‏کند؟ و کلی سؤالات دیگر. این‌ها و ده‌ها مورد دیگر از نیازهای فوری و حیاتی، مواردی است که اشتراک‌گذاری یافته‌های علمی اساتید دانشگاه‌ها را در مقطع کنونی اجتناب‌ناپذیر و ضروری می‌سازد.

 ایشان در پایان از عزیزان همکار دانشگاهی خواست: چنانچه تجربه‌ای در این زمینه‌ها دارند با دوستان سایر مناطق در میان بگذارند و همکاران متخصص در شاخه کشاورزی و اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی تجربیات ارزنده علمی و پژوهشی و جدیدترین یافته‌های جهانی را برای رفع مشکل کشاورزان در مناطق سیل زاده به اشتراک بگذارند.