ارسال شده در تاریخ :

دومین جشنواره ملی فناوری‌های آب  به همت دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با تکیه‌بر متخصصان، محققان، مخترعان، نخبگان علمی و متصدیان برجسته سراسر کشور در آذرماه سال ۱۳۹۷ در دانشگاه فردوسی مشهد  برگزار می‌گردد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد به همین منظور، نشست خبری دومین جشنواره فناوری‌های آب با حضور  مسئولان این جشنواره در سالن شورای سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست خبری اظهار داشت :  این جشنواره با تکیه‌بر متخصصان، محققان، مخترعان، نخبگان علمی و متصدیان برجسته سراسر کشور در آذرماه سال ۱۳۹۷ (همزمان با هفته پژوهش)  در سه بخش علمی، فناوری و فرهنگی برگزار می‌شود که در حاشیه این جشنواره، همایش‌های علمی تدارک دیده‌شده که هدف آن تمرکز بر دستاوردهای مرتبط با حوزه‌های جشنواره است. این همایش‌ها هشت محور دارد: مدیریت شوری آب‌های سطحی و زیرزمینی، جنبه‌های اقتصادی- کاربردی استفاده از پساب‌ها، فناوری‌های نوین مرتبط با شوری آب و پساب‌ها، تصفیه آب و پساب، تغییر اقلیم و اکوسیستم‌های آبی، چالش‌های زیست‌محیطی استفاده از آب و پساب‌ها و آسیب‌شناسی کنترل نشدن پساب‌ها بر سلامت جوامع انسانی .

دکتر  انصاری افزود: در این جشنواره همچون دوره اول، کارگاه‌های تخصصی نیز خواهیم داشت. وی ادامه داد: در این جشنواره بخش نشست‌های تخصصی نیز وجود دارد و تفاوت و مزیت اصلی آن با کارگاه‌های تخصصی در ایجاد یک ارتباط صمیمی بین اعضای هیئت‌علمی، پژوهشگران و نخبگان اجرایی است.

دکتر کامران داوری رئیس برگزاری این جشنواره نیز در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره خروجی پیش‌بینی‌شده برای این جشنواره گفت: توسعه فناوری‌ها برای جلوگیری از آلودگی آب و ایجاد فرصت بیشتر برای استفاده از آب‌های نامتعارف به‌عنوان خروجی این جشنواره، تعریف‌شده است.این جشنواره طی آذر امسال و در هفته پژوهش  در مشهد برگزار می‌شود.

دکتر کامران داوری افزود: دومین جشنواره آب با تمرکز بر محورهای آب‌های نامتعارف(آب‌های شور و پساب) در راستای اهدافی همچون، گسترش روحیه نوآوری، شکوفایی، تتبع و فعالیت‌های علمی و فناوری در حوزه آب‌های نامتعارف(آب‌های شور و پساب)اثربخش نمودن فعالیت‌های نوآورانه و ارتقاء سطح و افزایش تعامل بین مراکز دولتی، بخش خصوصی و مراکز آموزشی و پژوهشی، شناسایی، معرفی و بسترسازی برای حمایت از نوآوران و ایجاد بستر تجاری‌سازی طرح‌های نوآورانه و فناوری‌های نوین انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست خبری گفت: مصرف آب در شهرهای خراسان رضوی در سال 1405 باید 47 میلیون مترمکعب کاهش یابد و افزود:  در سال 1396 میزان مصرف آب در شهرهای استان به‌غیراز مشهد، 249 میلیون مترمکعب بوده که طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، با توجه به مشکل کاهش منابع تأمین آب، این رقم در سال 1405 باید به 202 میلیون مترمکعب کاهش پیدا کند. وی ادامه داد: یعنی باوجود افزایش جمعیت، باید میزان مصرف آب 47 میلیون مترمکعب کاهش یابد و راهی جز سازگاری باکم آبی نداریم و باید مصارف را در همه بخش‌ها کاهش دهیم. مدیرکل مدیریت بحران استانداری خاطرنشان کرد: برای همه دشت‌ها و شهرهای استان برنامه داریم که باید اجرا کنیم  البته این برنامه‌ها بدون کمک و همکاری مردم اجرایی نمی‌شود. وی درباره موضوع انتقال آب از دریای عمان به استان نیز گفت: این طرح فعلاً در مرحله مطالعات قرار دارد و به مرحله اجرا نرسیده است. اولویت، استفاده از آب موجود است.

رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی نیز در این نشست در پاسخ به سؤال خراسان رضوی درباره خروجی این جشنواره گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری با برگزاری هیچ جشنواره‌ای موافقت نمی‌کند مگر این‌که خروجی مؤثری داشته باشد. احمدی زاده افزود: سال گذشته برای هفت مخترع برگزیده این جشنواره دوره‌های توانمندسازی برگزار و به آنان تسهیلات تجاری‌سازی ارائه شد. وی ادامه داد: همچنین برگزاری فن بازار، به تجاری‌سازی طرح‌ها کمک می‌کند.

لازم به ذکر است دومین جشنواره ملی فناوری‌های آب   در آذرماه سال ۱۳۹۷ در سه بخش علمی، فناوری و فرهنگی در دانشگاه فردوسی مشهد  برگزار می‌گردد.

بخش علمی این جشنواره با محورهای زیر برگزار می‏گردد:

۱- مدیریت شـوری آب‏هـای سطحـی و زیرزمینی

2- جنبه‌های اقتصادی-کاربردی استفاده از آب‏های شور و پسـاب

3-  فناوری‌های نوین با آب‌شور و پسـاب

4-  فنـاوری‏های زیستی با استفاده از آب‏های نا‏متعـارف

5-  علوم و مسائل انسـانی و اجتمـاعی آب‏های نامتعـارف

6-  تصفیه آب، پسـاب و فرایندهـای آن

7-  تغییر اقلیـم و اکوسیستم‏های آبـی

8-  چالش‏های زیست‌محیطی استفاده از آب‏های شور و پسـاب

9-  آسیب‌شناسی عدم کنترل پسـاب بر سلامت جوامع بشری

فرصت ارسال مقالات تا تاریخ  30 مهرماه 97 می باشد.

اطلاعات بیشتر:

Wprtech.ir

840531